Tarsus’ta ’Gezici Sağlık Hizmet Aracı’ Faaliyete Başlıyor

Tarsus'ta tam donanımlı "Gezici Sağlık Hizmet Aracı" faaliyete geçiyor. Kentte sağlık hizmetlerine ulaşımda güçlük çeken vatandaşlar ile kırsal mahallelerde...

Tarsus'ta tam donanımlı "Gezici Sağlık Hizmet Aracı" faaliyete geçiyor. Kentte sağlık hizmetlerine ulaşımda güçlük çeken vatandaşlar ile kırsal mahallelerde ve çadırlarda yaşayan tarım işçilerine düzenli sağlık hizmeti verilecek.

Tarsus Belediyesi, Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği protokolü kapsamında, Japonya Büyükelçiliği 2021 Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında temin edilen araç göreve başlıyor. Gezici Sağlık Hizmet Aracı ile vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmelerine destek olunacak. Kentte sağlık hizmetlerine ulaşımda güçlük çeken vatandaşlar ile kırsal mahallelerde ve çadırlarda yaşayan tarım işçilerine düzenli sağlık hizmeti verilecek.

Tam donanımlı sağlık aracı

Gezici sağlık aracı içerisinde; dijital röntgen cihazı, ultrasonografi cihazı, EKG cihazı, spirometre cihazı, glukometre cihazı, diagnostik set, tansiyon aleti ve kan tüpü taşıma çantası ekipmanları bulunuyor. Ayrıca, kan alma koltuğu, muayene divanı, doktor masası ve koltuğu, hasta bekleme sandalyesi, sarf malzeme dolapları, diz üstü bilgisayar ve inverter klima sistemi de yer alıyor.

"Halkımızın sağlık hizmetine eşit şekilde erişimi en büyük önceliğimiz"

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, hizmete başlayacak aracın önemine işaret ederek, "Sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken tüm vatandaşlarımıza yönelik bu önemli adımı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın sağlık hizmetine eşit şekilde erişimi en büyük önceliğimiz. Hep birlikte, sağlıklı yarınlara" dedi.

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İSTİFA MI ETTİ?