T.C.Kimlik Kartı İle Elektronik Kimlik Doğrulama Yöntemi (Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi)-16.08.2024

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı İle Elektronik Kimlik Doğrulama Yöntemi (Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi) hakkında duyuru-3 yayımlandı.

 

 

DUYURU-3

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı İle Elektronik Kimlik Doğrulama Yöntemi

(Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi)

Kurumumuz Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda; Kurumumuz sistemleri ile uyumlu, mer’i mevzuata ve ulusal/uluslararası standartlara uygun, kullanım ve uygulama kolaylığı yüksek, kişisel verilerin korunması noktasında güvenilir ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi Yönetmeliği kapsamında “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile Elektronik Kimlik Doğrulama” yöntemi, Ankara ilinde faaliyet gösteren özel sağlık hizmeti sunucularında 19.08.2024 tarihi itibari ile 1 aylık süre ile pilot olarak uygulanacağı hakkında duyurular Kurum WEB Sitesinde yayımlanmıştı.

Uygulamaya yönelik Kurumumuz Yönetim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, pilot uygulamanın 15.11.2024 tarihinde başlatılmasına karar verilmiştir.

İlgililere önemle duyurulur.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Manşetler

DUYURU-3
DUYURU-2