T.C.Kimlik Kartı İle Elektronik Kimlik Doğrulama Yöntemi (Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi)-13.08.2024

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı İle Elektronik Kimlik Doğrulama Yöntemi (Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi) hakkında duyuru-2 yayımlandı.

 

 

DUYURU-2

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı İle Elektronik Kimlik Doğrulama Yöntemi

(Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi)

Kurumumuz Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda; Kurumumuz sistemleri ile uyumlu, mer’i mevzuata ve ulusal/uluslararası standartlara uygun, kullanım ve uygulama kolaylığı yüksek, kişisel verilerin korunması noktasında güvenilir ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi Yönetmeliği kapsamında “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile Elektronik Kimlik Doğrulama” yöntemi, Ankara ilinde faaliyet gösteren özel sağlık hizmeti sunucularında 15.08.2024 tarihi itibari ile 1 aylık süre ile pilot olarak uygulanacağı,

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü WEB sayfasında yayımlanan, Kurumumuza başvuruda bulunan ve Kurumumuz tarafından başvuruları onaylanacak olan Kimlik Doğrulama Hizmet Sağlayıcılarından (KDHS) hizmet alabilecekleri, anılan duyuru eki listede isimleri yer alan özel sağlık hizmet sunucularına 01.08.2024 tarihinde Kurum WEB Sitesinde duyurulmuştu.

Bahse konu pilot uygulama, 19.08.2024 tarihinde başlatılacak olup, Kurumumuzca BKDS süreçlerine yönelik hazırlanan;

  • Kılavuz ve Eki,
  • Taahhütname ve Eki

duyurumuz ekinde yer almaktadır.

Taahhütnameyi imzalayıp başvuru yapan KDHS’lerin başvuruları Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilip, Kurumumuz WEB sayfasında yayımlanacaktır. Sağlık Hizmet Sunucuları duyurulan KDHS’lerden hizmet alabileceklerdir.

Önemle duyurulur.

 

BKDS DUYURU_2 için tıklayınız

DİĞER HUSUSLAR için tıklayınız

İSTİSNA VE ÖZEL HALLERİN MEDULA SİSTEMİNDE UYGULAMASI VE TAKİBİ _EK_S 13.08.2024 için tıklayınız

KDHS TAAHHÜTNAME için tıklayınız

SGK EKDS UYGULAMA KILAVUZU için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU