Statülerini kaybetme riski taşıyan tıp ve dal merkezlerinin dikkatine!

Tıp ve Dal merkezi statüsünü kaybetmemeleri için 2 Mayıs 2011 tarihinden önce aynı branştaki uzmanlık kadrolarını almak üzere (madde g) İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekmektedir.

Nisan 2011 tarih ve 27898 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA  DAİR YÖNETMELİK ekte sunulmuştur.

Yönetmelik değişikliğinde kuruluşlardan istenen fiziksel koşullar dışında özellikle aşağıda yazılı olan 2 madde dikkatinize sunulmuştur.

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin ek 1 inci maddesinin başlığı ile ikinci fıkrasının ilk cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve birinci fıkrasına aşağıdaki (f), (g) ve (ğ) bentleri eklenmiştir.

             “Sağlık kuruluşlarının kalite ve verimliliğini artırmak amacıyla izin verilebilecek hususlar” 

“Tabip, diş tabibi ve uzmanlar, 1219 sayılı Kanunun 12 nci maddesine uygun olmak kaydıyla kadrolu olarak çalıştıkları tıp merkezi veya özel hastane dışında en fazla iki özel sağlık kuruluşunda kadro dışı geçici olarak çalışabilirler.”

             “f) Cerrahi müdahale birimi bulunan tıp/dal merkezlerine, kuruluşta kadrolu görev yapan anestezi ve reanimasyon uzmanı bulunmaması halinde kuruluşun ihtiyacı ve talebi dikkate alınarak bu uzmanlık dalında bir kadro verilebilir.”
 
             “g) Tıp/dal merkezleri ile müessese ve laboratuvarlara asgarî kadro sayıları bakımından sağlık kuruluşu statüsünü kaybetmemesi için gerekli olan aynı branştaki uzman kadrosu verilebilir.”
 
             “ğ) (f) ve (g) bentleri kapsamında verilen kadrolar, kadro devri yoluyla devredilemez. Ancak kuruluş devri ve birleşmeleri istisnadır.”
 
             MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin geçici 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasının ikinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, dördüncü fıkrasının (a) bendine aşağıdaki cümle eklenmiştir.
 
             “2/5/2011 tarihine kadar 1219 sayılı Kanunun 12 nci maddesine uygunluk sağlayarak buna dair belgelerini müdürlüğe sunmaları halinde planlamadan istisna olarak sağlık kuruluşunda kadro dışı geçici çalışmalarına izin verilir. Bu süre içerisinde uygunluğunu sağlayamayanların çalışma belgeleri müdürlükçe iptal edilir. Bu çalışma izni tabip/uzmanlara yönelik bir hak olup sağlık kuruluşuna müktesep kadro hakkı vermez. Bu tabip/uzmanlar öncelikle sağlık kuruluşunun müktesep kadrosunda tabip/uzman bulunmaması halinde bu kadroya veya kadrolu çalışanın ayrılması durumunda ayrılanın yerine başlatılır. Bu şekilde çalışan tabip/uzmanın sağlık kuruluşundan ayrılarak başka bir sağlık kuruluşunda çalışmak istemesi halinde çalışma belgesi iptal edilir ve yeni başlayacakları sağlık kuruluşu için 9 uncu ve 17 nci maddeler kapsamında değerlendirilir.”
 
“Faaliyetin durdurulduğu tarihten itibaren altı ay içerisinde bu Yönetmeliğe uyum sağlayıp tekrar faaliyete geçmeyen laboratuvar ve müesseselerin ruhsatları iptal edilir.”
 
 
Kaynak: Ege Sağlık Kuruluşları Derneği

Manşetler

DUYURU-4