Kırklareli'de biraraya gelen sağlık çalışanları, geçen Mart ayında Türkiye genelinde yapılan iş bırakma eylemine destek verdikleri için haklarında soruşturma açılarak görev yerleri değiştirilen arkadaşlarına destek için basın açıklaması yaptı.
Kırklareli Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan 50 sağlık çalışanına, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu ile Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen de destek verdi. SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, 30 bin sağlık çalışanı ile 13 Mart tarihinde eylem yaptıklarını hatırlatarak, "Her şeyin fiyatını bilen hiçbir şeyin değerini bilmeyen Başbakan için bunun önemi yok. Bütün şartlara rağmen vatandaşı memnun etmeye çalışan sağlık çalışanları 'Yeter artık' dedi. 13 Mart'ta 30 bin sağlık çalışanı, 'Sağlık Bakanı belki uzaktan duymuyordur, Ankara Sıhhiye'de yanında söyleyelim' dediler. Anladık ki duyma, mesafe ile ilgili değil. Görme bakma ile ilgili değil. Bu vatandaşı memnun edenlerin sorunları nedir diye kulağını açacak ki gönlü ile duyabilsin. Türkiye'de son yılların en büyük katılımlı uyarı eylemini gerçekleştirdik" diye konuştu.
Eyleme katılan Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen ise iktidarın hastayı müşteri, hastaneyi de işletme, çalışanları ise 'köle' yaptığını iddia etti.
'SEÇTİĞİM HEKİMİN YERİ DEĞİŞTİ'
Grubun eylem yaptığı sırada hastaneye gelen Bağ-Kur emeklisi 71 yaşındaki Kenan Akyol, seçtiği hekimin görev yeri değiştiği için tedavisinin yarım kaldığını iddia etti. Kırklareli'nin Vize İlçesi Sergen Beldesi'nden geldiğini anlatan Akyol, burun ameliyat için geldiği hastanede hekimin değiştiği öğrenerek üzüldüğünü söyledi Akyol, "Dr. Mehmet Çoban tarafından burnumdaki bir sağlık sorunumu ilgili tedavimi sürdürüyordu. İlaç tedavisi sonuç vermeyince ameliyata karar verildi. 11 Mayıs Çarşamba günü tahlil sonuçlarımı aldım. Kan tahlilleri yaptırdım. Röntgen için Lüleburgaz'a gittim. Doktor bana '17 Mayıs Salı günü sabah aç karnına gel, servise çık ameliyata alacağım' dedi. Pazartesi günü doktorumun Lüleburgaz'a gönderildiğini öğrendim, şoke oldum. Güzel bir uygulama olan doktorunu seçme hakkı tanındı. Biz de sevindik ve doktorumuzu seçtik, doktorum buradan alındı başka yere gönderildi. Ben şimdi doktorumun peşinden mi koşacağım" diye konuştu.
Eylem yapan grup, iki günlük iş bırakma eylemine katıldıkları için çok sayıda sağlık çalışanı hakkında idare tarafından soruşturma açılarak görev yerlerinin değiştiğini söyledi. Sloganlar atarak meslektaşlarının görevlerine dönmesini isteyen grup basın açıklamasının ardından dağıldı.