Şırnak’ta Bera Odyoloji Bölümü Açıldı

Şırnak Devlet Hastanesi'nde Bera Odyoloji Bölümü'nün açılasıyla işitme testleri için vatandaşlar diğer illere sevk edilmeyecek.

Şırnak Devlet Hastanesi'nde Bera Odyoloji Bölümü'nün açılasıyla işitme testleri için vatandaşlar diğer illere sevk edilmeyecek.

Şırnak Devlet Hastanesi bünyesinde Bera Odyoloji Bölümü açıldı. Açılış töreninde konuşan Şırnak Valisi Cevdet Atay, yeni hizmetin hayırlı olmasını temenni ederek, bu önemli sağlık hizmetinin Şırnak halkına şifa getirmesini diledi.

Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sait Değer, ise, ileri işitme testi yapılacak bir merkezin eksikliğinden ötürü 2024 yılı içinde 674 hastanın başka illere sevk edildiğini belirtti. Değer, "Artık açılışını gerçekleştirdiğimiz bu bölüm sayesinde hastalarımız il dışına sevk edilmeyecek. Tüm hastalarımıza şifalar diliyoruz" dedi.

Değer, ABR/Klinik BERA testinin doğumsal işitme kayıpları gibi durumları anlamak ve işitme fonksiyonlarını kapsamlı şekilde değerlendirmek amacıyla kullanılan önemli bir test olduğunu ifade etti. BERA testinin işitme yolundaki elektriksel aktiviteleri ölçerek hastanın işitme kaybını teşhis etmeye yardımcı olduğunu belirten Değer, testlerin Odyologlar tarafından değerlendirilip KBB uzmanlarıyla birlikte tedavi planının oluşturulduğunu vurguladı.

Manşetler

DUYURU-3