Sigara içen hastaları sayesinde hekimler 'gül gibi' geçiniyor

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü,

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, verdiği 'Sigara ve Sağlık' konulu konferansta kendini 'sigaradan para kazanan kişi' olarak tanıttı.

Sigara nedeniyle sağlık problemi yaşayan kişilerin kendisine geldiğini ve tedavi olduğunu anlatan Özlü, söz konusu hastalar sayesinde hekimlerin 'gül gibi' geçindiğini söyledi.

Kuruluş sürecini geçtiğimiz günlerde tamamlayan Gümüşhane Üniversitesi Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin ilk etkinliği 'Sigara ve Sağlık' konulu konferans oldu. Üniversitenin çok amaçlı toplantı salonundaki etkinlikte konuşan Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni, toplumun ihtiyaç duyduğu eğitim programlarının düzenlenmesi, yürütülmesi, sürdürülmesi ve koordinasyonundan sorumlu bir birim olarak nitelendirdi. Merkezin kurulması ile Gümüşhane ve bölgedeki kurum veya işletmelerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda sertifikalı programlar düzenlemeyi düşündüklerini belirten Günaydın, "Kamu kurumları veya işletmelere; çalıştırdıkları personelin iletişim, yönetsel veya mesleki becerilerini artırmaya yönelik sertifikalı programlar düzenleyebileceğiz." dedi.

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise, konferansta kendisini 'sigaradan para kazanan bir kişi' olarak tanımladı. Prof. Dr. Özlü, "Sigaradan yaşamı zora girmiş kişiler kapımı çalıyor. İnsanların sigara içmesi hekimler için zararlı bir şey değil. Ne kadar çok sigara içilirse hekimler de o kadar hasta-müşteri bulur ve gül gibi geçinip giderler. Ama, hekimlerin derdi para kazanmak değil, toplumun ve insanların sağlıklı olmasını istiyor." Sigaranın bir hastalık ve bağımlılık olduğunu belirten Prof. Dr. Özlü, dünyada her üç kişiden birisinin sigara kullandığını, bunların dörtte üçünün de yoksullar olduğunu ifade etti. Sigaranın ölüm makinesi olduğunu dile getiren Özlü, "Her beş ölümden birisinin sebebi sigara. Her yıl Türkiye'de 100 bin aktif, 15 bin pasif içici sigara yüzünden yaşamını yitiriyor." diye konuştu. Konferansın ardından Prof. Dr. Özlü'ye Rektör Prof. Dr. Günaydın plaket verdi.
 

Manşetler