SGK sağlık turizmini baltalıyor

Sağlık Bakanlığı'nın özel hastanelere getirdiği yüzde 30'luk fark sınırlaması sağlık turizmcilerinin alternatif plan geliştirmesine neden oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın özel hastanelere getirdiği yüzde 30'luk fark sınırlaması sağlık turizmcilerinin alternatif plan geliştirmesine neden oldu.

SGK'nın sağlık turizmini baltaladığını belirten Agis Medikal Direktörü Bülent Göker, "Anlaşmalı özeller giderek devlet hastanesine dönüyor. Biz de özel hastaya özel uygulama getirdik. SGK'lı hastayla kendi hastamızı ayırıp hastane içinde hastane oluşturduk" dedi. SGK anlaşması imzalayan kuruluşlarda kuyrukların oluştuğunu ve zamanla kalitenin düşeceğini kaydeden Göker, özellikle yoğun olarak hasta gönderdikleri İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri ve Konya'daki hastanelere kendi elemanlarını koyarak hastalarına eskisi gibi randevu sistemiyle, bekletmeden hizmet verdiklerini anlattı.

Göker, "İstanbul'daki anlaşmalı kurumlarımızın SGK sözleşmesi yok ama Anadolu'daki kurumların hepsi SGK ile anlaşmalı. Bu nedenle çok yoğun olduğumuz hastanelere kendi elemanlarımızı koyduk" diye konuştu. Göker, Kayseri'de Tekden, Erciyes ve Güneş; İzmir'de Şifa Hastaneler Grubu; Konya'da Selçuklu ve Vakıf; Karaman'da Hayat Tıp Merkezi'nde Agis'lilere beklemesiz, randevulu ve özel hizmet kapsamlı bir sistem oluşturduklarını belirtti. İstanbul'da ise SGK anlaşması olmamasına rağmen yoğun talep nedeniyle Memorial Hastanesi'nde de aynı uygulamayı yürüttüklerini anlatan Göker, SGK anlaşmasını bitiren hastanelerde talebin arttığına da dikkat çekti.
 
Hastaneler Agis'le anlaşmak istiyor
SGK ile anlaşan hastanelerin de sağlık turizminde uğradıkları kayıptan şikayetçi olduğunu vurgulayan Göker, özellikle küçük illerde devlet yerine kendileriyle çalışmak isteyen hastanelerin bulunduğunu söyledi. 2002 yılından bu yana anlaşmalı 200 hastaneye her yıl Hollanda'dan ortalama 30 bin hasta getirdiklerini anlatan Göker, her yıl 10 milyon eurodan fazla girdi sağladıklarını kaydetti. Göker, "Almanya'da 2.5 milyonluk büyük bir potansiyel var ama bunu harekete geçirmek için doğru politikalar gerekiyor. Almanya'dan gelen Türkler kendi sigortalarıyla ya devlet hastanesine ya da SGK anlaşmalı özellere gidebiliyor. 4 bin euroluk doğumu 300 YTL'ye yapıyorlar. Bu nedenle ülkelerarası sağlık anlaşmaları yeniden gözden geçirilmeli" diye konuştu.
Agis'in geçen yıl Eureko'yla yaptığı birleşmeyi hatırlatan Göker, şirketin bünyesindeki 6 ayrı sigorta şirketinin de Türkiye'de faaliyete geçeceğini açıkladı. Eureko'nun sağlık sigortalarına dahil olan Agis, bu sayede yaklaşık 5 milyon sigortalıya da Türkiye'nin kapılarını açtı. Agis danışmanlığında Holanda, Belçika, Almanya gibi pek çok ülkeden sigortalının Türkiye'de hizmet alabileceğini anlatan Göker, "Tüm dünyaya hizmet vereceğiz" dedi.

Manşetler

DUYURU-4