SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNUN AÇIKLAMASI
SGK'dan, bir basın yayın organında yer alan"SGK'nın bilgi işlemi ve milyon dolarlık projeler ilahiyatçıya emanet" şeklindeki haber üzerine açıklama yapıldı.
Kurum olarak sundukları hizmetleri sürekli güncellendiği belirtilen açıklamada, "Söz konusu haberde yer alan bazı projeler, Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmemekte, bazı projeler geçen yıllarda tamamlanmış, bazı projeler ise henüz hazırlık aşamasındadır" denildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Kurumumuzda tedarik süreçleri başlamadan önce yapılan çalışmalarla ihtiyaçlar, mevzuat çerçevesinde hazırlanan teknik ve idari gerekçe raporlarıyla tanımlanmaktadır. SGK'nın da takip edilen tedarik süreçleri, bütçe, ihale mevzuatı ve teknik ihtiyaçların tanımlanması kapsamında tamamen birbirinden bağımsız ve birbirini denetleyen ayrı birimler tarafından yönetilmektedir.
Vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin bir an önce hayata geçirilebilmesi maksadıyla, hizmet ya da mal alımı yapılmaktadır. Bir projenin önce kurumun mevcut personeli ile yapılması tercih edilmekte, fakat yeni kabiliyetler kazandırılırken mevcut hizmetin aksamamasına özen gösterilmektedir. Bu kapsamda kurum personeli öncelikle hizmetlerin aksamaması yönünde görevlendirilmektedir. Kurumumuzda çalıştırılmakta olan bilişim uzmanları kademeli olarak sınıflandırılmış olup, mezkur haberde belirtilen miktarlarda net maaş ödenmemektedir."
MEDYADA YER ALAN HABER ŞU ŞEKİLDEYDİ;
Türkiye'nin en büyük bilgi işlem merkezi olan ve 74 milyon kişiye hizmet sunan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bütün yazılım altyapısını hazırlayan Bilgi İşlem biriminin başına ilahiyatçı Lütfi Aydın atandı. Kurumun bilişim alt yapısını kuran Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü'ne atanan, yazılımla ilgisi olmayan ve yeterli tecrübesi bulunmayan Lütfi Aydın'ın üst düzey uzmanlık gerektiren milyon dolarlık bilişim projelerini nasıl yöneteceği merak konusu. Eski özel kalem Aydın'ın bir yıl içerisinde yapılması planlanan 500 milyon TL tutarındaki yatırımların başına getirilmesi ise dikkatleri çekti. SGK, bu yıl içerisinde başta 70 milyonluk veri merkezi binası, 170 milyonluk veri merkezi sistemi, 97 milyonluk ön provizyon, 33 milyonluk bilgi işlem konsolidasyon işi olmak üzere yüksek tutarlı projelerin altına imza atmaya hazırlanıyor.