Finlandiya’daki Turku Üniversitesi’nde görevli Profesör Erika Isolauri, “Kadının vajinasında bulunan bir bakteri, çocukları etkiliyor ve doğal yöntemlerle yapılan doğumlarla dünyaya gelen bebeklerin obezite riski azalıyor” açıklamasını yaptı. Sezeryanla yapılan doğumlarda çocukların bakteriyle temas etmediğine dikkat çeken Isolauri doğumdan sonra anne sütüyle beslenen çocukların prebiyotik aldığını ve daha sağlıklı olduğunu söyledi.
Tabağın rengi iştahı etkiliyor
Yemeğin tüketildiği tabakların beyni yönlendirdiğini ortaya çıktı. ABD’de yayınlanan tüketici hakları dergisi Journal of Consumer Research’de yeralan bir makalede “Kırmızı bir tabakta salçalı bir yemek yerseniz daha çabuk doyarsınız. Benzer biçimde, sade makarna tüketirken beyaz tabak kullanılması beyni etkileyerek, daha az yemenizi sağlar” açıklaması yapıldı.
20 yıl boyunca günde 7 saat ceple konuştu kanser oldu
“Cep telefonu kanseri tetikler mi” tartışması, dün İtalya’da açılan bir soruşturma ile yeni bir boyut kazandı. Dünya Sağlık Örgütü’nün “Cep telefonu kansere neden olabilir” açıklamasından sonra, İtalyan savcı Raffaele Guariniello, bir soruşturma açtı. Soruşturma nedeni ise 45 yaşındaki Torinolu bir kamyon şoförünün, işi gereği çok fazla telefon kullanması. 20 yıl boyunca günde 7 saat telefonla konuşan, telefonunu yatağının başucunda şarj eden ve kulaklık olmadan telefon kullanan şoförün “Cep telefonları beni hasta etti” açıklamasından sonra soruşturma başlatıldı. Açılan soruşturma, cep telefonlarının sağlığı etkileyip etkilemediğine dair süregelen tartışmalar için bir ilk oldu.