Şehir hastanesi sağlık üssü

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmet veren en büyük hastane olduğunu söyledi


Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alper, Şehir Hastaneleri ile birlikte sağlık hizmetlerinin sunumu ve kalitesinin de değiştiğini söyledi. Şuan hizmet veren şehir hastanelerinin 4 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Alper, 2018'de 5 yeni şehir hastanesiyle birlikte 9 bin yatağın daha hizmete gireceğini kaydetti.

DEĞERLENDİRME YAPILDI

Hükümetin sağlık alanındaki en büyük reformlarından birisi olan Şehir Hastaneleri'nin hizmetteki 1. yılı Adana'da düzenlenen toplantıda değerlendirildi. Adana Şehir Hastanesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, 'Açılan Şehir Hastaneleri Süreç Yönetimi', 'Şehir Hastaneleri Sözleşme Süreç Yönetimi', 'Şehir Hastanelerinde Verimlilik', 'Mali ve İnsan Kaynakları Süreç Yönetimi' gibi konular ele alınarak, birinci yılında Şehir Hastanelerinde hizmet süreci yönetimine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

EKSİKLİKLER GİDERİLECEK

18 ilin sağlık müdürü ile hizmete açılan 4 şehir hastanesinin başhekimlerinin de hazır bulunduğu programda konuşan Prof. Dr. Murat Alper, amaçlarının hizmet veren şehir hastanelerinin deneyimlerini yeni açılacak hastanelerle paylaştırmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Alper, "Açılışta, uygulamada yaşanan sorunları derleyip, bundan sonra açılacak hastanelerin sorunsuz hizmet vermeye başlamasını hedefliyoruz. Sistemde yaşanan eksikleri bulacağız" dedi. Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer de, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hizmet veren en büyük hastane olduğunu söyledi. Şehir Hastanelerinin yeni bir konsept olduğuna işaret eden Dr. Özer, "Sosyal devlet anlayışının özel sektörle beraber, dinamizm ve tecrübeyle birleştiği ve sosyal devlet anlayışını sindirebildiği orta alanda buluşabileceğimiz bir hizmet anlayışı bu. Çünkü özel sektör gibi biz sadece kazanmayı veya bu işten kar etmeyi düşünmüyoruz" dedi.

1550 YATAK KAPASİTESİ

4 ayı aşkın zamandır hizmet veren hastanenin 8 bloktan oluştuğunu dile getiren Doç. Dr. Koray Daş, şunları söyledi: "5 blok ana hastane olarak hizmet veriyor. 1 blok Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 1 blok ise Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi olarak bağımsız binalarda hizmet veriyor. Hastanemiz, 1300'ü ana hastanede, 150'si Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde ve 100'ü de Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesinde olmak üzere toplam 1550 yatak kapasitesine sahip. Ana binamızda 1066 servis yatağımız ve 234 adet de yoğun bakım yatağımız var. Ayrıca 324 poliklinik, 58 ameliyat odası ve 60 adet ameliyat masası mevcut" diye konuştu.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ