Sakarya Üniversitesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztuğ Adsan yönetiminde gerçekleştirilen robotik cerrahi müdahaleleri Üroloji başta olmak üzere Kadın Doğum, Genel Cerrahi, Kulak Burun Boğaz ve Kalp Damar Cerrahisinde de kullanılıyor.
Geçtiğimiz hafta Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztuğ Adsan yönetiminde Op.Dr.H.İbrahim Çimen ve ameliyathane ekibi tarafından 4 saat süren bir operasyon daha gerçekleştirildi.
Prostat tümörü tanısıyla hastaneye yatırılan Süleyman Karadayı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji doktorları tarafından uygulanan robotik cerrahi müdahale ile sağlığına kavuştu.
Şikayetleri nedeniyle SAÜEH üroloji polikliniğine başvuran 64 yaşındaki Süleyman Karadayı’nın yapılan tetkikler sonucunda “Robotik Radikal Prostektomi” yöntemiyle ameliyatına karar verildi.
“Robotik Cerrahi, Ameliyat Sonrası Komplikasyonları En Alt Düzeye İndirgiyor”
Gerçekleştirilen robotik cerrahi operasyon ile ilgili bilgi veren Op.Dr.H. İbrahim Çimen, prostat tümörü teşhisi konulan hastanın uygulanan yöntem ile prostat ve çevre dokularının tamamen alındığını, genel durumunun iyi olduğunu ve patoloji sonucuna göre tedavisinin planlanacağını söyledi. Uygulanan bu yöntemin avantajlarını da sıralayan Çimen, ameliyat sonrası komplikasyonların en alt düzeye indirgendiğine dikkat çekti. “Operasyon kesisi daha küçük oluyor, post op dönemde daha az ağrı yaşanıyor ve hastaların hastanede yatış süresi çok kısa oluyor.” dedi. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde gün geçtikçe artarak uygulanan Robotik Cerrahi yöntemlerini Sakarya’da da uygulayabiliyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.
Kendisini çok iyi hissettiğini, şikayetlerinin geçtiğini ifade eden Süleyman Karadayı (64), eşi Emine Karadayı ile birlikte doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık personeline teşekkür ederek; servisten, temizlikten ve ilgiden çok memnun olduklarını belirtti.