Sanko Üniversitesi Hastanesi Gebe Okulu Hizmet Vermeye Başladı

SANKO Üniversitesi Hastanesi, anne adaylarının doğuma sağlıklı şekilde hazırlanabilmeleri için Gebe Okulu hizmeti başlattı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi, anne adaylarının doğuma sağlıklı şekilde hazırlanabilmeleri için Gebe Okulu hizmeti başlattı.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Duygu Alime Almalı, Gebe Okulunun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Bilinçli gebeler, sağlıklı bebekler için anne adaylarımıza hizmet vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Gebe Okulu Sorumlu Hekimi de olan Dr. Öğr. Üyesi Almalı, gebeliğin hormonların ve psikolojik değişikliklerin görüldüğü bir süreç olduğunu söyledi.

Anne adaylarının, gebelik sürecini sağlıklı şekilde geçirmelerine katkı sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Almalı, şunları kaydetti, "Kadınlarımız gebelik sürecinde gerekli bilgi birikimine sahip olmadıkları için korku duymakta ve kendilerini yalnız hissedebilmektedir. Bu nedenle gebelik sürecinde; kadın doğum uzmanlarımız, ebelerimiz, fizyoterapistimiz, diyetisyen ve psikoloğumuzla birlikte profesyonel bir şekilde gebelerimizin yanında olmaya karar verdik ve gebe okulumuzu başlattık. Gebe okulumuzda gebelik ve lohusalıkla ilgili bilgileri paylaşacağız. Sağlıklı bir gebelik için haftalık pilates derslerimiz de olacak. Gebe okulumuz, yalnızca SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde takip ettiğimiz gebelerimiz için değil tüm gebelere ücretsiz hizmet verecektir. Amacımız; "bilinçli gebeler ve sağlıklı bebekler" için tüm anne adaylarımıza hizmet vermektir."

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Rabia Ağar ile Mesul Müdür Dr. Mehmet Subaşı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Başhemşire Ceylan Özyılmaz, gebeler ve hastane personeli katıldı.

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU