Samsun Şehir Hastanesi Karadeniz Bölgesi’nin Kalbine Şifa Olacak

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "Samsun Şehir Hastanemize planlanan yeni tıbbi cihaz yatırımı 100 milyon TL'yi aştı. 3 tanesi kardiyolojide,...

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "Samsun Şehir Hastanemize planlanan yeni tıbbi cihaz yatırımı 100 milyon TL'yi aştı. 3 tanesi kardiyolojide, 1 tanesi kalp damar cerrahisinde ve 1 tanesi de çocuk kardiyolojide olmak üzere 5 adet anjiyo cihazı ile tam teşekküllü bir "kalp merkezi" planlayarak kalp sağlığı alanında hizmet verecek şekilde düzenleme yapıyoruz" dedi.

Samsun Şehir Hastanesinin adım adım açılma sürecine doğru ilerlediğine dikkat çeken Müdür Uras, açıklamalarda bulundu. Yüzde 95 tamamlanma oranını aşan hastanenin Samsun'a sağlık alanında, özellikle kalp sağlığı alanında büyük bir güç katacağını vurgulayan Uras, "Bakanlığımızla da bu konuda güçlü bir diyalog halindeyiz. Gerek son teknoloji cihazların hastanemizde kullanılması, gerekse nitelikli personellerle hizmetin güçlendirilmesi noktasında Sağlık Bakanlığımızdan fazlasıyla destek görüyoruz. Kalp sağlığı alanında Samsun Şehir Hastanemize planlanan yeni tıbbi cihaz yatırımı 100 milyon TL'yi aştı. Yeni fiziki alanlar, güçlenen tıbbi teknik altyapı ve nitelikli ekiplerin artışıyla birlikte yoğun bakım yatak sayımızdan, ameliyathane masa sayımıza, anjiyo ünite sayımızdan bu alanda çalışan ekip sayısına Eğitim ve Araştırma Hastanesine oranla 2'ye hatta bölümüne göre 3 kat bir büyüme imkânına sahip olacağız. Deneyimli ve çok iyi bir kalp damar cerrahisi ekibimiz ile kalp ameliyatlarına ayrılacak 5 özel ameliyathane ve 1 hibrit ameliyathaneyle günde 10 adet büyük kalp ameliyatı yapma şansına sahip olacağımız hastanemizde, Eğitim ve Araştırma Hastanemizin bir yılda ulaştığı 400 kalp ameliyat sayısına çok daha kısa bir sürede ulaşabilecek ve yıllık bin- bin 200 açık kalp ameliyatı yapabilecek bir güce sahip olacağız" diye konuştu.

"Bölgemizin ana merkezi olma hüviyetine kavuşacak"

Hastanenin özellikle kalp alanında vereceği hizmetin altını çizen Uras şunları söyledi:

"Samsun Şehir Hastanemizde hizmete girecek 5 yeni anjiyo ünitemizle birlikte ilimiz kamu hastanelerindeki anjiyo sayımız 7'ye yükselecek. 7 gün 24 saat çalışma usulü hizmet verecek kalp merkezimiz sayesinde ani gelişen yada kronik Kalp Damar hastalıklarının tedavisi anlamında da Samsun Şehir Hastanemiz, hem şehrimizin, hem de bölgemizin ana merkezi olma hüviyetine kavuşacak. Kalp sağlığı alanında yapılacak 100 milyon TL'yi aşan yeni tıbbi cihaz yatırımı sayesinde, Samsun Şehir Hastanemiz sadece ilimizin ve çevre illerin değil Karadeniz Bölgesi'nin kalbine şifa olacak şekilde bir hizmet verecek. Samsun Şehir Hastanemiz, kalp sağlığı alanında vereceği bu kaliteli hizmet ile hem şehrimizin hem de ülkemizin gurur kaynağı olacak."

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İSTİFA MI ETTİ?