Sağlıkta Kalite ve Verimlilik Paneli

Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen panelde, sağlıkta kalite ve verimliliğin artırılabilmesi için çözüm önerileri ele alındı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından, "2015 Verimlilik Haftası" kapsamında, "Sağlıkta Kalite ve Verimlilik" başlıklı panel düzenlendi.

Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz, Türkiye Kalite Derneği'nin işbirliğinde, Türk Japon Vakfı Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin açılışında yaptığı konuşmada, hafta boyunca 60 ilde 150 etkinlik ile verimliliğin hayatın her alanına ilişkin önemini gündeme getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Her alanda verimliliğin artırılabilmesi için son 10 yılda önemli reformlar gerçekleştirildiğini ifade eden Yılmaz, "Reformlarla yapılmış olan hizmet kalitesi ile 'vatandaş memnuniyet oranı' yüksek seviyelere ulaştı. Sağlık sektöründe de verimlilik ve etkinliğin daha da artırılması için konunun uzmanlarını ve ilgilileri bir araya getiriyoruz" dedi.

Panelde düzenlenecek oturumlarda, ilgili bakanlıkların bürokratlarının da katılımlarıyla birçok konunun ele alınacağını ve daha iyisi için çözüm önerilerinin tartışılacağını belirten Anıl Yılmaz, sektör, insan kaynakları ve bilişim uygulamaları hakkında bilgi verileceğini dile getirdi.

-"En fazla Ar-Ge yatırımı sağlığa yapılıyor"

Avrupa Sitoloji Dernekleri Federasyonu Kalite, Güvence, Eğitim ve Değerlendirme Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Binnur Önal da insanoğlu yaşadığı sürece önemini yitirmeyecek tek sektörün "sağlık" olduğunu vurguladı.

En fazla Ar-Ge yatırımı yapılan ve teknolojiye en hızlı adapte olan sektörün de yine "sağlık" olduğunun altını çizen Önal, "Bu hızlı değişimle, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde ortalama yaşam süreleri artmış, bebek ölüm hızları azalmış ve sağlığa daha fazla ihtiyaç duyan bir nüfus yapısı ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Yeni teknolojilere yapılan yatırımlar ve sağlık sektöründeki hızlı talep artışı ile sağlık harcamalarının hızla yükseldiğine de dikkati çeken Prof. Dr. Önal, "Bu duruma, kaynakların verimli kullanılamaması eklenince, sağlık sektörü birçok ülkede 'finansal olarak sürdürülemez' hale gelmiştir. Dünya Sağlık Örgütü, 'World Health Report 2010'da, sağlık sektörünün kaynak harcamalarının yüzde 20 ila 40'ının boşa harcandığını ve önlenebileceğini öngörmektedir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, "Süreç Verimliliğinde Araç ve Yöntemler", "Ülkemizde Sağlık Hizmet Kalitesi ve Verimlilik: Bilişim Teknolojileri Çözüm mü?" ve "Sağlıkta Kalite ve Verimlilik için Bilişim Tabanlı Çözümler" gibi çeşitli başlıklar ele alınacak.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ