Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli personele döner sermaye gelirlerinden ek ödeme yapılmasına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasının ardından sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde artışlar sağlandı. Bu kapsamda aile hekimliği uygulamasına geçen illerde toplum sağlığı merkezlerinde görev yapan tabiplerin ek ödemelerinde iyileştirme yapılırken, eğitim ve araştırma hastanelerinde görev yapan klinik şefi, klinik şef yardımcısı, baş-asistan ve uzmanların ek ödemelerinde artış sağlandı.
HAK KAYBI OLMAYACAK
Toplum Sağlığı Merkezlerinden 4’üncü ve 5’inci bölgede görev yapan personele ek puan verilerek ek ödemelerinde artış sağlandı. Ayrıca klinik şefleri, klinik şef yardımcıları, uzman tabip, tıpta uzmanlık tüzüğüne göre uzman olanlar, uzman diş tabipleri, pratisyen tabip ve diş tabiplerine herhangi bir katkıya bağlı olmaksızın her ay yapılacak olan ödeme de düzenlendi. Yönetmelik değişikliğine göre doğal afet, savaş, salgın hastalık, seferberlik ve olağanüstü hâllerde görevlendirilen personelin ek ödeme bakımından herhangi bir kayba uğramaması sağlandı.
Mesai 1 saat azaldı
12 Eylül harekatı sonrasında hekimlere muayenehane açma hakkı, sağlık çalışanlarına ise kamudaki diğer memurlardan bir saat fazla çalışma zorunluluğu getiren 2368 sayılı yasa 30 yıl sonra yürürlükten kalktı. Sağlık çalışanlarının daha önce 9 saat olan günlük mesaisi 1 Ağustos 2010’dan itibaren 8 saate indi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, düzenlemeyi sağlık çalışanlarına yönelik 30 yıllık haksızlığın gecikmiş telafisi olarak değerlendirdi.