Sağlık Yönetimi programından mezun olan öğrenciler, kamu ve özel sektör alanlarında iş bulabilme imkanına sahiptirler. Bölüm mezunlarını aynı zamanda, özel sektörde kariyer fırsatı beklemektedir. Bu noktada öğrencilerin, eğitim hayatında kişisel gelişimlerini sağlayabilecek çalışmalar yapmaları gerekmektedir.
Programın amacı
Sağlık Yönetimi programının temel amacı, hastanelerde çalışabilecek nitelikli personel ve yönetici adayları yetiştirmektir. Programda öğrenim görmeye hak kazanan ve kayıt işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler, Sağlık Yönetimi bölümünde İşletme, İktisat, Muhasebe gibi derslerin yanı sıra alan dersleri olan Sağlık Hukuku, Sağlık Hizmetleri Yönetimi gibi dersler üzerine eğitim görmektedir.
Adaylarda olması gereken nitelikler
Sağlık Yönetimi bölümünü düşünen adayların, iletişim gücü kuvvetli, hızlı karar alabilen, sağlık alanına ilgili, sabırlı, hoşgörülü, yardımsever bireylerden oluşması gerekmektedir. Program öğrencilerinin, lisans eğitimlerinin yanı sıra, sektörde yükselişlerini sağlayabilmeleri için, kendilerini geliştiren bireylerden oluşması gerekmektedir.
Sağlık Yönetimi programı kaç kez tercih listesine yazıldı?
Sağlık Yönetimi programı 2014 verilerine göre, TM-1 puan türünden öğrenci kabul eden, 44 programda bulunan lisans programıdır. Geçtiğimiz yıl alana ayrılan kontenjan sayısı 1.420’idi, ayrılan kontenjanın ilk yerleştirme sonucunda 1.281 öğrenci alana yerleşmiştir.
Sağlık Yönetimi programı geçtiğimiz yıl ÖSYM’nin sunmuş olduğu verilere göre, bu alanda eğitim veren tüm üniversiteler baz alınarak hesaplandığında 29 bin 907’kez tercih listesine yazılmıştır.
En çok tercih listesine yazılan üniversite
Sağlık Yönetimi bölümünde, en çok tercih listesine yazılan üniversite, 4 bin 344 kere tercih listesine yazılan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olmuştur.