Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ-30.10.2015

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 30 Ekim 2015 tarihli ve 29517 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

30 Ekim 2015 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 29517

TEBLİĞ

 

Sosyal Güvenlik Kurumundan:

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1 – 24/3/2013 tarihli ve 28597 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin 2.4.4.F-3 numaralı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (d) bendi eklenmiştir.

“d) Kurumumuzla sözleşmeli fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veren özel sağlık hizmeti sunucularında görev yapan fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekimi için günlük en fazla sekiz saat üzerinden fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulaması Kuruma fatura edilir. Günlük en fazla sekiz saat üzerinden Kuruma fatura edilebilecek fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulaması birden fazla sağlık hizmeti sunucusunda çalışan hekim için de geçerlidir. Bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekimi ve bir fizyoterapist için (A) grubundaki işlemlerden günlük en fazla sekiz hastanın, (A) ve (B) grubundaki işlemlerden günlük toplam en fazla on iki hastanın, bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekimi için (C) grubundaki işlemlerden günlük en fazla otuz iki hastanın, (C) ve (D) grubundaki işlemlerden ise günlük toplam en fazla altmış dört hastanın işlemi Kuruma fatura edilir. Kurumumuzla sözleşmeli fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veren özel sağlık hizmeti sunucularında gerçekleştirilecek olan günlük muayene sayısı, fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulama sayısına dahil değildir.”

 

MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütür.

 


 

 

DEĞİŞİKLİĞİN SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ'NDEKİ HALİ AŞAĞIDADIR;

2.4.4.F-3 - Kurumla sözleşmeli özel sağlık hizmeti sunucularında fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları

(1) Özel sağlık kurumlarınca yapılacak fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinde SUT’un 2.4.4.F-1 ve 2.4.4.F-2 madde hükümleri ile birlikte aşağıda belirtilen düzenlemelere de uyulacaktır.

a) Özel sağlık hizmet sunucularınca yatarak tedavilerde sadece SUT eki EK-2/D-2 Listesinde (Ek: RG-18/02/2015-29271/ 2 md. Yürürlük: 18/02/2015) G80 ve (*) işaretli tanılarda yapılan uygulamalar Kuruma fatura edilebilir. Bu tedaviler bir yıl içerisinde 60 seansı geçemez.

b) Uygulamalar fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekimi tarafından veya bu uzman hekimlerin gözetiminde yapılır.

c) Fizik tedavi ve rehabilitasyon seansları en az 60 dakika olarak uygulanır. Ancak tıbbi nedenlerle fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamasının belirtilen süreden daha önce sona ermesi halinde, gerekçesinin Kurumca kabul edilmesi durumunda tedavi puanının %50’si ödenir.

(Ek: RG-18/03/2014-28945/8 md. Yürürlük: 01/04/2014)

(Değişik: RG-10/04/2014-28968/3 md. Yürürlük:18/03/2014)

d)ç) Fiziksel tıp ve rehabilitasyon branşında ayaktan başvurularda özel sağlık hizmeti sunucuları için günlük muayene sınırı acil servis/polikliniğe başvurular hariç olmak üzere, sağlık hizmeti sunucusundaki sözleşme kapsamında çalışan hekimlerin çalışma saatlerinin 6 ile çarpılması ile bulunur. Her bir hekim için günlük muayene sayısı her halükarda 48’i geçemez.

(Ek: RG-30/10/2015-29517/1 md. Yürürlük: 30/10/2015)

d) Kurumumuzla sözleşmeli fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veren özel sağlık hizmeti sunucularında görev yapan fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekimi için günlük en fazla sekiz saat üzerinden fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulaması Kuruma fatura edilir. Günlük en fazla sekiz saat üzerinden Kuruma fatura edilebilecek fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulaması birden fazla sağlık hizmeti sunucusunda çalışan hekim için de geçerlidir. Bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekimi ve bir fizyoterapist için (A) grubundaki işlemlerden günlük en fazla sekiz hastanın, (A) ve (B) grubundaki işlemlerden günlük toplam en fazla on iki hastanın, bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekimi için (C) grubundaki işlemlerden günlük en fazla otuz iki hastanın, (C) ve (D) grubundaki işlemlerden ise günlük toplam en fazla altmış dört hastanın işlemi Kuruma fatura edilir. Kurumumuzla sözleşmeli fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veren özel sağlık hizmeti sunucularında gerçekleştirilecek olan günlük muayene sayısı, fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulama sayısına dahil değildir

 


 

DANIŞTAY'IN İPTAL ETTİĞİ 2014/10 SAYILI GENELGE AŞAĞIDADIR;

GENELGE
2014/10

İlgi : a) 11.08.2010 tarihli 2010/96 sayılı Genelge
b) 10.11.2010 tarihli 2010/124 sayılı Genelge

Bilindiği üzere, Kurumumuzca, Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi kapsamında hizmet satın aldığımız özel sağlık hizmeti sunucularının günlük yapabileceği fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarının tespitinde uyulması gerekli usul ve esasların neler olduğu hususu ilgi (b) Genelgede açıklanmıştır.

Bu defa Sağlık Uygulama Tebliğinde konuyla ilgili olarak yapılan değişikliklere paralel olarak söz konusu Genelge yeniden düzenlenmiştir.

Buna göre;

Bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzman hekimi için günlük en fazla 8 (sekiz) saat üzerinden fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulaması Kuruma fatura edilecektir. Günlük en fazla 8 (sekiz) saat üzerinden Kuruma fatura edilebilecek fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulaması birden fazla SHS’de çalışan hekim için de geçerlidir.

Bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzman hekimi ve bir Fizyoterapist için (A) grubundaki işlemlerden günlük en fazla 8 (sekiz) hastanın, (A) ve (B) grubundaki işlemlerden günlük toplam en fazla 12 (on iki) hastanın,

Bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzman hekimi için (C) grubundaki işlemlerden günlük en fazla 32 (otuziki) hastanın, (C) ve (D) grubundaki işlemlerden ise günlük toplam en fazla 64 (altmışdört) hastanın işlemi Kuruma fatura edilebilecektir.

Kurumumuzla sözleşmeli fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veren özel sağlık hizmeti sunucularında gerçekleştirilecek olan günlük muayene sayısı, fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulama sayısına dahil değildir.

Bu Genelge 01.05.2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olup; aynı tarih itibariyle de ilgi (a) ve ilgi (b) Genelge yürürlükten kaldırılmıştır.

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.

Yadigar GÖKALP İLHAN
Kurum Başkanı

DAĞITIM
Gereği İçin :                                          Bilgi İçin :
Merkez ve Taşra Teşkilatına                   Çalışma ve Sosyal Güvenlik
                                                               
Bakanlığına

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ