Gaziantep Üniversitesi onkoloji hastanesi sorumlu başhekim yardımcısı Doç. Dr. Alper sevinç, Türkiye – Suriye arasında vizenin kalkmasıyla sağlık turizminde patlama yaşandığını belirtti.
Geçmişte Suriyeli hastaların Şam'a, Beyrut'a, Amman'a tedavi olmaya gittiklerini ifade eden Doç. Dr. Sevinç, günümüzde ise Halep'te ki hastaların kendilerine 2 saat uzaklıktaki Gaziantep'e geldiklerini ve günlük kemoterapi, ışın tedavilerini alıp ülkelerine döndüklerini söyledi.
Vizelerin kalkmasının medikal turizmine yeni bir nosyon getirdiğini dile getiren Doç. Dr. Sevinç, "Özellikle Kuzey Iraktan da belirli miktarda hastalar geliyor. Orada da medikal onkoloji ve radyasyon onkolojisi bölümlerinde nüfusa göre azlık söz konusu olduğu için Kuzey Iraktaki hastalarda Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde tedavi görmektedir. Ayrıca Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde faaliyet gösteren Halep Bilgilendirme Yönlendirme ofisine 45 tane onkoloji hastası gelmektedir" ifadesinde bulundu.
Doç. Dr. Sevinç, Halep'ten gelen hasta ve hasta yakınları da Onkoloji Hastanesinde yapılan uygulamadan memnun olduklarını, hastane şartlarının Suriye'ye göre daha iyi olduğunu belirttiklerini söyledi.