Sağlık hizmetlerinde bölge merkezli sağlık uygulaması

Türkiye’nin sağlıkta 29 bölgeye ayrılmasıyla hastanelerde daha hızlı ve daha iyi hizmet verilecek. Ülke genelindeki tüm vatandaşların sağlık hizmetinden kaliteli, etkili, hızlı ve hakkaniyet ...

Türkiye’nin sağlıkta 29 bölgeye ayrılmasıyla hastanelerde daha hızlı ve daha iyi hizmet verilecek.

Ülke genelindeki tüm vatandaşların sağlık hizmetinden kaliteli, etkili, hızlı ve hakkaniyet içinde faydalanabilmesi için çalışma yapan Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmet sunumunda bölge merkezli sağlık uygulaması anlayışını benimsedi. Buna göre başta sağlık personeli olmak üzere sağlık tesisi, ileri tıbbi teknoloji ve finansman gibi sağlığa ayrılan kaynakların ülke içinde dengeli dağılımını sağlamayı amaçlayan Bakanlık, sağlık kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılabilmesi için Türkiye’yi sağlık hizmet sunumu ve sağlık planlaması bakımından, 29 Sağlık Bölgesine ayırdı.

HER HASTANE KENDİ ROLÜNÜ BİLECEK
Bünyesinde yanık merkezi veya ünitesi, kalp damar cerrahisi merkezi, perinatal (doğum öncesi ve sonrası bebek bakımı) merkez, onkoloji, nükleer tıp, radyoterapi ve benzeri özellikli birimler kurulması Bakanlık tarafından yapılan planlamalar dahilinde uygun görülen hastaneler, bunları öngörülen süreler içerisinde tamamlayacak. Hastaneler, kendilerine biçilen hizmet rolüne uygun sağlık hizmet sunumunu sağlamakla yükümlü olacak.
 

Manşetler

DUYURU-4