Ahmet Demircan, parlamentodaki sağlıkçı kökenli AK Parti, CHP, HDP ve MHP milletvekilleriyle görüştü. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Kavuncu: "Toplantıda ortaya konulan konular, iktidar ve muhalefetin ortak konuları ve kimsenin itiraz etmediği konular. Bu konular; sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzeltilmesiyle ilgili ortak çaba gösterilmesi ve sağlıkta şiddet konusunda birlikte hareket edilmesi"
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, parlamentodaki sağlıkçı kökenli milletvekilleriyle Sağlık Bakanlığının Bilkent'teki yeni binasında bir araya geldi.
Alınan bilgiye göre, Bakan Demircan söz konusu binada, tıp fakültesi olan üniversitelerin rektörleriyle yaptığı ilk toplantının ardından ikinci toplantısını doktor, eczacı ve diş hekimlerinden oluşan sağlıkçı kökenli milletvekilleriyle yaptı.
Toplantıya, AK Parti, CHP, HDP ve MHP milletvekilleri katıldı.
Toplantıda söz alan milletvekilleri, genel olarak sağlık sektörü ve sağlık turizmi konusunda görüşlerini dile getirirken, Sağlık Bakanı Demircan, "Sağlık turizmi bizim öncelikli hedeflerimizdendir." dedi.
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, toplantıya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demircan'ın, sağlıkçı kökenli milletvekilleriyle "tanışma ve danışma" toplantısı düzenlediğini kaydetti.
Toplantıya iktidar ve muhalefet milletvekillerinin katıldığını ifade eden Kavuncu, "Sayın Bakan, sağlık alanındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi, bizlerin sağlığa bakış açısını ve sektörün ihtiyaçlarını bizden dinledi." dedi.
- "Sağlıkta birlikte çalışmanın ve düşünmenin önemi"
Vural Kavuncu, Bakan Demircan'ın, sağlıkta birlikte çalışmanın ve düşünmenin öneminden bahsettiğini ifade etti.
"Sayın Bakan, bu görevin millet tarafından bizlere emanet edildiği, vekaletle yürütülen bir yönetim hizmeti anlayışı içinde olunduğu, iktidar ve muhalefetin millete birlikte hizmet ettiği yönünde düşüncesi olduğunu ifade etti." diyen Kavuncu, devam eden bazı kararname çalışmaları hakkında da bilgi verildiğini kaydetti.
Komisyon Başkanı Kavuncu, toplantıya katılan milletvekillerinin de sağlık alanına ilişkin görüş ve düşüncelerini aktardığını belirtti.
Ortaya konulan konuların, iktidar ve muhalefetin ortak konuları ve kimsenin itiraz etmediği konular olduğunu vurgulayan Kavuncu, "Bu konular neler? Sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzeltilmesi ile ilgili ortak çaba gösterilmesi ve sağlıkta şiddet konusunda birlikte hareket edilmesi. CHP'nin de bu konuda bir önerisi var. Sağlıkta şiddet uygulayanın partilere üye olmaması, kamuda bazı yerlerde görev alamaması gibi düşünceleri var." ifadesini kullandı.
Vural Kavuncu, üniversitelerin sorunları ve buralardaki sağlık personeli eksikliği ile bunların giderilmesine ilişkin düşüncelerin de gündeme getirildiğini söyledi.
Sağlık Bakanı Demircan'ın, tıpta uzman öğrenci sayısının artırılmasına yönelik çalışmadan bahsettiğini ifade eden Kavuncu, bu çalışmanın, hem asistanların hem de uzman hekim sayısının artmasına neden olacağını kaydetti. Vural Kavuncu, "Çünkü, sahada ciddi bir uzman hekim eksikliği yaşanıyor. Bu da verilen hizmetlerin niteliğini düşürüyor. Bazı hastanelerde hemşire, üniversite hastanelerinde ise asistan eksikliği sağlıktaki hizmetin kalitesinin düşmesine neden oluyor." diye konuştu.