Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından staj programlarına ait usul ve esaslar yayımlanmıştır;
1. Staj programları Kurum Başkanlığı ınternet sayfasında duyurulur.
2. Öğrenci başvurusunu, Başarı durumunu gösteren belgeyle birlikte Başkanlık ınternet sayfasından temin edeceği "Başvuru Formu"nu eksiksiz ve doğru olarak doldurarak şahsen yapacaklardır.
3. 18 yaşından küçük öğrencilerin başvurusunda velisinin izin belgesi aranacak.
4. Elektronik posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek.
Staj programlarına göre başvurular;
a) Yaz Dönemi (Haziran,Temmuz,Ağustos,Eylül) 01 Şubat - 30 Mart
b) Kış Dönemi (Ocak,Şubat,Mart,Nisan,Mayıs) 15 Kasım-05 Ocak
c) Okul Dönemi 1 Ağustos-31 Ağustos tarihlerinde yapılır.
(3308 sayılı yasa gereği olan Meslek Lisesi ve diğer Meslek Lisesi )
1. Başvuruları kabul edilen öğrencilerin stajları pazartesi günleri başlar. Staj programı mesai günlerinde 09.00-18.00 saatleri arasında yürütülür.
2. 10 iş gününden kısa süreli staj başvurusu kabul edilmez.
3. Başkanlığımız tarafından belirlenen tarihler dışında staj programı düzenlenemez .
4. 3308 sayılı yasa gereği staj programına dahil olanlar hariç diğerleri için ücret ödenmez.3308 sayılı Çıraklık Yasası gereği staj yapan öğrencilerin devam çeteleleri staj sorumlularınca doldurulup mutemetliğe gönderilerek ücret almaları sağlanır.
5. Staj program dönemi , stajyer tarafından seçilerek Ek.1'deki Başvuru formunda belirtilir. Başvuru yapıldıktan sonra tarih değiştirilemez.
6. Öğrencinin staj göreceği bölüm başvuru formunda belirttiği tercihler ve eğitim gördüğü alan esas alınarak Daire Başkanlıklarınca oluşturulan staj komisyonu tarafından belirlenir.
7. 3308 sayılı yasa gereği başvuruda bulunan öğrencilerden sadece 25 kişi kabul edilecektir.
8. Kontenjan fazlası müracaat olması halinde öğrencinin başarı durumu ile üst sınıfta okuyor olması yerleştirmede dikkate alınacak, eşitlik olması halinde de müracaat tarihine bakılacaktır.
9. Staj programına katılan öğrencilerin giyimlerinde sadelik ve temizlik esas olup, kurum ve işin gereklerine uygun kıyafetler seçilmeli ve laboratuvarlarda mutlak surette iş önlüğü giyilmelidir.
10. Stajyer kabul eden Daire Başkanlıkları staj sorumlusu belirler ve bu sorumlu staj organizasyonunu ve okulları ile gerekli yazışmaları yapar.
11. Bölümlerdeki staj sorumluları, öğrencilerin davranış, devam durumu ve eğitimleri ile ilgili düzeni sağlamakla görevlidirler. Aynı zamanda bölüm içerisinde öğrencilerin görecekleri teorik ve pratik eğitimleri ile Laboratuar Güvenliği Eğitimleri yaptırılarak tüm yazışmaları dosyalayıp muhafaza etmekle sorumludurlar.
12. Staj programını tamamlayanların; Başkanlık tarafından "Staj Programı Katılım Belgesi" ve “LGK” belgesi verilir. LGK ve Staj Programı Katılım Belgeleri için kayıt defteri tutulur.
13. Öğrencilerin staj yaptıkları birimlerdeki staj sorumluları tarafından staj karneleri veya staj Değerlendirme formları doldurularak staj bitiminde okullarına üst yazıyla kapalı zarfla gönderilecektir.