Sağlık Bakanlığı 30.08.2014 SUT revizyonu ilk değerlendirmesi

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Sağlık Bakanlığı 30.08.2014 SUT revizyonu ilk değerlendirmesi yayımlandı.

30.08.2014 SUT REVİZYONU İLK DEĞERLENDİRME

1. Üniversite hocalarının ayaktan hastalardan ve yaptıkları KVC cerrahi işlemlerinden fark alabilmesi önceki SUT revizyonunda yayımlanmıştı, fakat cümlenin anlaşılması çok zordu. Cümle düzeltilmiştir.

2. Geçici veya sürekli görevle KKTC’de bulunan kişilerin, acil hallerde sözleşmesiz sağlık sunucularına ödemeleri yapılabilecek, bunun dışında SGK ile anlaşması olmayan kurumlara ödeme yapılmayacak.

3. Türk vatandaşları KKTC’de hastalandığı zaman eğer SGK ile anlaşmalı sağlık hizmet sunucusu yoksa Türkiye’deki SUT fiyatını geçmemek kaydıyla SGK hastaneye ödeme yapabilecek, anlaşmalı hastane varsa, bunun dışındaki hastanelere sadece acilde ödeme yapacak.

4. Yurt dışı sağlık raporlarının onaylanması talebimiz üzerine Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine ilave olarak İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de yapılabilecek.

5. Mücavir alan ifadesi yerleşim yeri olarak değiştirilmiştir. Zira yolluk, harcırah ödemelerinde yeni Büyükşehir yasaları ile sıkıntılar yaşanmaktaydı.

6. Tıbbi malzeme teknik düzenleme

7. Tıbbi malzemelere kamu sağlık sunucularında KDV yerine %12 işletme gideri eklenmesi bir önceki revizyonda düzenlenmişti. Eklemenin sağlık hizmet sunucusunda değil SGK yazılımında olacağı belirtilmiş yani sağlık sunucuları eklenmemiş rakamları medulaya iletecekler. İşletme giderleri SHÇEK ve hazine kesintileri bundan böyle SGK tarafından faturaya eklenecektir.

Özel sektör KDV’yi kendisi girecek, Medula KDV eklemesi yapmayacak, ödemeler SGK tarafından bu şekilde yapılacaktır.

Bünyesinde EAH bulunan genel sekreterliklerin malzeme ihaleleri de hastanelere bakılmaksızın 3. Basamak sağlık sunucularının ihalesi olarak değerlendirilecek ve özel sektör o ihaleleri değerlendirmeye alacak.

8. Allogreft ödemelerinde, ürün onay ekranında tamamlanmış olması ve barkodu aranacaktır.

Kapalı loop mikro infüzyon pompası ödemeden çıkarılmıştır.

Raylı sistem modülasyon sağlayan tek planlı eksternal fiksatörler ödemeden çıkarılmıştır.

Bilgisayar destekli/Uzaysal eksternal fiksatörler, Bilgisayar destekli intramedüller uygulamalar, Sentetik menisküs implantları, Hücresiz Kıkırdak Matriksleri, Hücresiz Menisküs İmplantları, Absorbe olabilir omuz balon spacer için Sağlık Bakanlığı Ortopedi Bilimsel komisyon şartı aranmayacaktır.

Rijid olabilen intramedüler elastik çiviler, Uzatma yapabilen intramedüler çiviler motorlu/manyetik. Ödeme kapsamına alınmıştır.

Hücresiz Kıkırdak Matriksleri, Hücresiz Menisküs İmplantları, Bağ/Tendon Güçlendirici İmplantlar, Kendinden Sütursuz Transosseöz Sistemi, Transosseöz Sistemi Sütür Taşıyıcı, Biyoçözünür Kompresyon/Antibiyotikli/Antibiyotiksiz İnternal Fiksasyon Vidaları için özel ödeme kriterleri belirlenmiştir.

9. Yeniden e-reçete düzenlenmeksizin yapılacak ilaç temini ile ilgili madde yürürlükten kaldırılmıştır.

10. İlaçların kullanım ilkeleri değiştirilmiştir.

11. Botoks kullanım ilkeleri değiştirilmiştir.

12. Doğuştan metabolik hastalığı olanlarda, kanser hastalarında, kistik fibroziste, crohn hastalarında, yanık hastalarında veya orogastrik sonda/nazoenterik sonda veya gastrostomi/jejunostomi ile beslenen hastalarda malnütrisyon koşulları aranmaksızın enteral beslenme ürünleri verilebilir.

Dallı zincirli aminoasitlerden zengin enteral beslenme ürünleri ödeme kapsamına alınmıştır.

13. Spesifik olmayan/gamma/polivalan immünglobulinler (IVIg) maddesinde teknik düzenleme yapılmıştır.

14. Özel düzenleme yapılan ilaçlar maddesinde teknik düzenleme yapılmıştır.

15. İlaçlarda teknik düzenlemeler yapılmıştır.

16. Orlistat’ın raporunun resmi sağlık kurumlarında düzenleme zorunluluğu kaldırılmıştır.

17. Lipozomal amfoterisin-B, lipid kompleks veya kolloidal dispersiyon amfoterisin-B, kaspofungin, anidilofungin, vorikanazol, posakonazol veya ıtrakonazol (infüzyon); ilaçların oral formlarında EHU onayı kaldırılmıştır.

18. Faktörlerin ilkelerinde değişiklikler yapılmıştır.

19. İlaç ilkelerinde teknik düzenleme yapılmıştır.

20. Uzun süreli tedaviye devam edilmesine yönelik rapor düzenlendiğinde, Eksenatid tedavisinde endokrin uzmanına ilave olarak dahiliye uzmanı da reçete edebilecek.

21. KKTC’de sözleşmesiz eczanelerden alınan ilaçların hastalara geri ödenmesi düzenlenmiştir.

22. Mücavir alan yerleşim yeri olarak değiştirilmiştir.

23. Fiyatlandırma komisyonunda karar verilen Ek-2/B’deki düzenlemeler. (Hizmet başı)

24. Fiyatlandırma komisyonunda karar verilen Ek-2/C’deki düzenlemeler. (Paket)

25. “İntraoperatif Nöromonitorizasyon” İşleminin Ayrıca Faturalanabileceği İşlemler Listesi EK-2/D-4 listesinde yer alan “P615970/615970” SUT kodlu “Torakal disk eksizyonu” işleminin adı “Torakal disk eksizyonu/interbody füzyon ameliyatı (ekstrem lateral, direkt lateral)” şeklinde değiştirilmiştir.

26. Fiyatlandırma komisyonunda karar verilen tıbbi malzeme düzenlemeleri.

27. Fiyatlandırma komisyonunda karar verilen tıbbi malzeme düzenlemeleri.

28. Fiyatlandırma komisyonunda karar verilen tıbbi malzeme düzenlemeleri.

29. Fiyatlandırma komisyonunda karar verilen tıbbi malzeme düzenlemeleri.

30. Fiyatlandırma komisyonunda karar verilen tıbbi malzeme düzenlemeleri.

31. Fiyatlandırma komisyonunda karar verilen tıbbi malzeme düzenlemeleri.

32. Ayakta Tedavide Sağlık Raporu (Uzman Hekim Raporu/Sağlık Kurulu Raporu) ile Verilebilecek İlaçlar Listesi” nde (Ek-4/F) çeşitli düzenlemeler yapılmıştır.

33. Fiyatlandırma komisyonunda karar verilen tıbbi malzeme düzenlemeleri.

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ