Saç dökülmesi can sıkıyor!

Estetik duruşun en önemli parçası saç, özgüvenle doğrudan ilişkili. Saçta yaşanan herhangi bir sorun kişiyi bunalıma sokabiliyor.

Estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Op. Dr. İlhan Ser- daroğlu, kadın ve erkek tipi saç dökülmesi hakkında bilgi verdi: “Pek çok insan hayatının belirli dönemlerinde saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Bu sorun, erkekler için bazen dramatik hale gelebiliyor. Erkeklerin yüzde 12’si, 20’li yaşların sonlarında saç dökülmesiyle tanışıyor. 50’li yaşlardaysa bu oran yüzde 50’lere çıkıyor. Erkeklerde görülen saç dökülmesinin yüzde 90’ı genetik nedenlerden kaynaklanıyor.

Tedavi yöntemleri Saçları canlandırmak ve kalınlaştırmak için genetik tipteki dökülmelerde, hem erkeklerde hem de kadınlarda mezoterapi ve PRP teknikleri kullanılıyor. Mezoterapi kısaca saçlara doping etkisi yapacak mineral, aminoasit ve antioksidan karışımının saçlı deriye çok ince iğnelerle zerkedilmesine deniyor. Çok yeni tanımlanan PRP tekniğindeyse kişiden alınan az miktardaki kan özel bir işlemden geçirilerek bileşenlerine ayrıştırılıyor. Elde edilen ‘trombosit yönünden zenginleştirilmiş plazma’ kişiye enjeksiyon yoluyla geri veriliyor. Bu tedavide amaçlanan, kandaki iyileştirici ve büyümeyi artırıcı faktörleri konsantre şekilde kişiye geri vermek.

Fue tekniği Bu tedaviler sonucunda saç dökülmelerinde tamama yakın durma, saç hacminde artış, saçlarda canlanma ve kalınlaşma sağlanıyor. Erkek tipi saç dökülmelerinde Fue yöntemiyle saç ekimini de tercih ediyoruz. Fue; dikişsiz, acısız, iz bırakmayan, gündelik hayatı etkilemeyen bir saç ekim tekniği. Neredeyse tamamen kansız gerçekleşen bu operasyon için ameliyatsız saç ekimi diyebiliriz. Hastalar altı ay sonra ömür boyu dökülmeyecek, orijinal saçlarına kavuşuyor ve istedikleri kuaförlük hizmetini alıp rahatça saçlarına bakım yapabiliyor.”

KADIN TiPi DÖKÜLME
Ön tarafta seyrekleşme, tepede veya tepenin çevresinde taç şeklinde azalma meydana geliyor. Yani erkek tipi alın açılması gerçekleşmiyor.

ERKEK TİPİ DÖKÜLME
Saç çizgisi geriye doğru çekilmiştir veya tepe bölgesinde dökülme vardır. DHT (erkeklik hormonu testesteronun türevi) genetik olarak risk taşıyan erkeklerde saç dökülmesinin tek sorumlusu. Kadınlardaki saç dökül-meleriyse menopoz ve hamilelik dönemlerinde artış gösteriyor. Kullanılan ilaçlar, hormonal ve mevsimsel değişimler, bazı hastalıklar saç dökülmesini tetikliyor. Kansızlık, tiroid bozuklukları ve doku hastalıkları bu grubun başını çekiyor.

Manşetler

DUYURU-4