Rapor Kaydetme: Medula Sistemi’nde, rapor gerektiren işlemler için (bu gün için sadece diyaliz işlemleri), öncelikle ve yalnız bir kez rapor bilgisi Medula Sistemi’ne kaydedilmelidir. Daha sonra yapılacak raporlu işlemlerde, bu esnada kaydedilen rapor bilgilerine bakılarak, raporun var olup olmadığı kontrol edilecektir. Eğer aşağıdaki bilgilerden her hangi biri yanlış olarak Medula Sistemine kaydedilir ise, Medula Sistemi ödeme sorgulama işlemi sonucunda “Rapor Bilgisi Bulunamadı” uyarısı verecektir. Bu nedenle rapor bilgisi dikkatli kaydedilmelidir.
Raporu veren tesis
Rapor tarihi
Rapor no
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Seans Sayısı
NOT: Medula Sistemi bir raporun ikinci kez kaydına izin vermez.
Rapor Bilgisini gönderme :
Yine Medula Sistemi, hastaya uygulanan işlem rapor gerektiren bir işlem olması halinde, mevcut rapor bilgisinin, ilgili işlemle birlikte Medula Sistemine gönderilmesini isteyecektir.
Rapor kaydetme ve ödeme sorgunda rapor bilgisini gönderme işlemleri karıştırılmamalıdır.
Herhangi bir raporun medula sistemine kayıtlı olup olmadığını görmek için Rapor Oku Metodu ile kontrol yapabilirsiniz.
Hangi Raporlar Medula Sistemi’ne kaydedilmelidir?
Medula Sistemine, bu gün için, iki farklı rapor kaydedilmektedir.
- İlaç kullanım raporları (Türü=10)
- Diyaliz Raporları(Tedavi raporları)(Türü=1)
Medula Sistemine yukarıdaki raporların dışında kalan raporların kaydı için kullanılamaz.
Raporlar Nasıl Kaydedilmelidir?
Medula Sistemine raprolar iki farklı yöntemle kaydedilebilir.
· Takip no ile Kaydet Metodu
Yalnızca raporu düzenleyen sağlık tesisi, düzenlemiş olduğu raporu kaydederken bu metodu kullanabilir. Eğer rapor başka bir sağlık tesisi tarafından verilmiş ise bu metod kullanılamaz.
Takip No ile kaydet servisinin amacı, hastanın muayenesi sonucunda rapor verilmiş ve tesis tarafından da rapor kaydediliyor ise, muayene esnasında alınan takip numarası ile, rapor bilgilerinin hasta bilgilerinin tekrarlanmadan kaydedilebilmesi içindir.
Hata mesajlarının incelenmesinden bazı sağlık tesislerinin bu metodu yanlış kullandıkları ve bu nedenle hata yaptıkları ve hata mesajı aldıkları görülmüştür. Yukarıdaki metodlardan doğru olanının kullanıldığından emin olunmalıdır.
· Rapor Bilgisi Kaydet Metodu
Hasta raporu başka bir sağlık tesisinden ya da muayene olduğu sağlık tesisinden almış olabilir. Raporu veren ya da tedaviyi yapan tesis bu metodu kullanarak raporu kaydedebilir.
Rapor Oku Metodu ile önce Raporun olup olmadığı kontrol edilmesi gereklidir. Rapor önceden girilmiş ise ikinci kez rapor girilemez. Bu metod ile kişinin Raporu medula sistemine kaydedilmiş mi kontrolü yapılabilmektedir. Aşağıdaki bilgilerin
Rapor no
Rapor tarihi
Raporu veren tesis bilgisi
Raporda ile aynı olduğundan emin olunmalıdır. Bu bilgilerle uyuşan rapor bulunamamış ise, uygun metod ile rapor bilgisi kaydedilmelidir.
Ödeme sorgusunda gönderilen rapor bilgisi, yukarıda belirtilen metodlardan biri ile kaydedilen rapor bilgisi ile aynı olmalıdır.
Medula Sistemi’ nde
Raporu veren tesis no
Rapor No
Rapor türü
Rapor tarihleri
aynı olan 2.bir kayıt girilemez. Bu sayede mükerrer raporun sisteme kaydedilmesi engellenir.
Eğer Ek Diyaliz Raporu düzenlenmiş ise, her ek rapor için yeni bir takip numarası alınması gereklidir. Hastaya ek seans için yeni bir rapor yazıldığında bu ek rapor önce Medula Sistemine kaydedilmelidir. Ek seansasa ait ödeme sorgusu, yeni bir takip numarası alınarak kaydedilmelidir.
NOT: Periton diyaliz için rapor bilgisine ihtiyaç bulunmamaktadır.
Duyuruya Ulaşmak için tıklayınız