Raf ömrü uzun tekli paketli baklava ihracat yolunda ilerliyor

Geleneksel Türk baklavasına inovatif yaklaşımla 1 yıllık raf ömrü kazandıran firma, tekli paketli hazırladığı ürünü 7 kıtada tüketicilerle buluşturmayı amaçlıyor.

Türk baklavasını 1 yıllık uzun raf ömrüyle tekli paketli olarak üreten firma, bu lezzeti 7 kıtada tüketicilere ulaştırmayı amaçlıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İstanbul merkezli baklava üretimi yapan firma, geçen yıl dayanıklılığını uzun süre koruyan tekli paketli baklava projesini hayata geçirdi.

Yerli imkanlarla 2 yıllık AR-GE çalışmalarının ardından inovatif yaklaşımla vegan üretilen, havayla teması önlenerek tek dilim halinde paketlenen, böylece 1 yıl boyunca taze kalabilen fıstıklı ve cevizli baklavalar hem yurt içi hem de yurt dışında ilgi gördü.

- Cironun yarısının ihracatla yakalanması hedefleniyor

Özellikle Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, İngiltere, ABD, Japonya, Çin, Hindistan gibi ülkelerden talep gören paketli baklava, hazlihazırda Almanya, Amerika ve İngiltere'ye satıldı. Yurt içinde ise ilk aşamada iki kurum ile distribütörlük anlaşmaları gerçekleştirildi.

Geliştirilen proje çerçevesinde ayrıca Türkiye'nin yüksek kapasiteli baklava üretim tesisi inşa edilmeye başlandı. Robotik otomasyonlarla yönetilecek tesis yılda en az 100 milyon dolarlık ciro elde etmeyi hedefliyor. Söz konusu cironun yaklaşık 50 milyon dolarının ise ihracatla yakalanması bekleniyor. Firma, ürettiği tekli paketli baklavaları 7 kıtada tüketicilere ulaştırmayı amaçlıyor.

- "Baklavaya farklı bir bakış açısı sunmayı amaçladık"

Projeyi hayata geçiren Payna Grup Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Eker, AA muhabirine, geleneksel Türk baklavasını kolay ulaşılabilir ambalaj ve uzun raf ömrüyle tüm dünyada bilinir hale getirmeyi hedeflediklerini anlattı.

Eker, baklavanın zamansız ve mekansız tüketilmesini istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim için gıda sadece bir ihtiyaç değil, aynı zamanda keyif, sağlık ve mutluluk kaynağıdır. Günümüzde insanlar, yiyecek ve içecek seçimlerinin hayat kalitelerini etkileyebileceğinin daha fazla farkına varıyor. Bu bilinçle hareket ederek insanlara paketli ürünlerimiz ile baklavaya farklı bir bakış açısı sunmayı amaçladık. Yüzde 100 yerli üretim ile baklavaya bambaşka bir soluk getirdiğimiz projenin tadım ve test sürecinde birçok ülke ve bölgeden yüksek tonajlı talepler geldi. Hedefimiz, gıda sektöründe markalarımızla edindiğimiz 17 yıllık tecrübeyi ve geleneksel lezzet mirasını inovatif yaklaşımımızla geleceğe taşımak."

Manşetler

YENİ SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU OLDU
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İSTİFA MI ETTİ?