Sağlık Bakanlığı'nın tekelleşmeyi engellemek için uyguladığı yönetmelik yeni iş modelleri yarattı. Alman Hastanesi estetikte Superplastla işbirliğine giderken Dünya Göz, bakanlığa, "Göz bölümlerini biz işletelim" teklifini götürdü.
Sağlık Bakanlığı'nın 15 Şubat 2008 tarihinde uygulamaya başladığı yönetmelikle hastane kurulacak yerleri bakanlığın belirlemesi, doktor alımlarının bakanlığın iznine tabi olması, özel hastane yatırımcılarını da kendi içlerinde farklı iş modelleri yaratmaya itti. Sağlık yatırımcısının yeni modeli birbirininin içine geçen geleneksel Rus oyuncağı matruşkayı andırıyor. Yani bundan sonra hastanelerin içinde estetik, diş, göz gibi dal bölümlerini farklı grupların işlettiğini görürseniz şaşırmayın. Alman Hastanesi ilk uygulamayı estetik cerrahide Superplast'la başlattı.
AYAKTA KALMAK İÇİN
Yönetmelikten sonra tam gün yasası ile birlikte 14 hekimle çalışan Nişantaşı'ndaki Alman Göz'ün 3 hekimle çalışmak zorunda kaldığını belirten Alman Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Ofluoğlu, "Kliniğin ayakta kalması için Superplast ile işbirliğine gittik. Şu anda merkezde hem estetik hem de göz ile ilgili operasyon yapılıyor" dedi.
'İŞBİRLİĞİNİ ARTIRABİLİRİZ'
Superplast'ın ortaklarından Dr. Vecdi Bayramoğlu ise, işbirliğini grubun diğer hastanelerinde de devam ettirmek istediklerini söyledi. Bayramoğlu, "Yönetmelikle Şubat 2008'den sonra hastane kurulmasına izin verilmiyordu. Biz de Alman Hastaneler Grubu'na böyle bir iş modeli teklif ettik. Artık Özel Alman Superplast Göz olarak devam edeceğiz. İşbirliği düzgün giderse grubun hastaneleri içindeki estetik cerrahi merkezlerini de biz devralmak istiyoruz" diye konuştu.