Özel Çocuklar Sporla İç İçe Büyüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi" ile özel çocuklar sporla iç içe büyüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi" ile özel çocuklar sporla iç içe büyüyor. 7-12 yaş arasındaki çocuklara 6 ay boyunca uzman eğitmen eşliğinde sportif beceri ve koordinasyon eğitimi veriliyor.

Büyükşehir Belediyesinin 7'den 70'e kentteki tüm vatandaşlar için hayata geçirdiği projeler, yüzleri güldürmeye devam ediyor. Kentteki her bireyin memnuniyeti için titizlikle çalışan Büyükşehir Belediyesi, özel bireyler için hayata geçirdiği hizmetleri de sürdürüyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi'nde özel çocuklara, uzman eğitmen eşliğinde "Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi" veriliyor. Sportif beceri ve koordinasyon eğitimi alan çocuklar, hem sporla iç içe büyüyor, hem de özgüven kazanarak sosyal hayata daha iyi uyum sağlıyor.

"Çocuklar 6 ay boyunca kurumumuzdan hizmet alabiliyor"

Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitim Salonu'ndan sorumlu beden eğitimi öğretmeni Fatma Nur Yılmaz, eğitim kapsamında 7-12 yaş arası Otizmli veya Down Sendromlu bireylere hizmet verdiklerini söyledi. Eğitimlerin başvuru esasına dayalı olduğunu belirten Yılmaz, "Çocuklar ve aileler beraber gelerek müracaatta bulunuyorlar. Sağlık Kurulu raporu, kimlik fotokopisi, bir vesikalık fotoğrafla kurumumuza talepte bulunduktan sonra, çocuk değerlendirmeye alınıyor. Çocuk, müsait eğitim programına uygun şekilde yerleştiriliyor. Haftada bir gün eğitim veriyoruz. Çocuklar 6 ay boyunca kurumumuzdan hizmet alabiliyorlar" dedi.

Eğitim alan çocukların 6 ayda bir değiştiğini ifade eden Yılmaz, hizmetin ücretsiz olmasından dolayı çok fazla talep geldiğini söyledi. Eğitimden faydalanan hem ailelerin hem de çocukların mutlu olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Gelişim gösteren öğrencilerimiz var. Davranış problemi olan, dikkat ve odaklanma sorunu yaşayan, temel spor becerisi yetersiz olan çocuklar buraya başvurduğunda, 6 ay sonunda o gelişimi gözle görülür derecede fark edebiliyoruz" diye konuştu.

Eğitimin içeriğinden de söz eden Yılmaz, hizmetten faydalanmak isteyenlerin Teksin uygulaması üzerinden veya Engelsiz Yaşam Merkezi'ne başvuruda bulunabileceklerini kaydettti.

Manşetler

DUYURU-3