Oturarak çalışanları bekleyen tehlike!

"Kıl dönmesi hastalığına en çok uzun süre ve yanlış oturma pozisyonu yol açar. Özellikle masa başı çalışanları, uzun süre bilgisayar başından kalkmayanlar ve şoförler kıl dönmesi riski altındadır. "

Konuyla ilgili bilgi veren Acıbadem Kayseri Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Akın Demir, kıl dönmesinin erkeklerde kadınlardan daha sık görüldüğünü belirterek şunları anlattı:

"Kıl dönmesi hastalığına en çok uzun süre ve yanlış oturma pozisyonu yol açar. Özellikle masa başı çalışanları, uzun süre bilgisayar başından kalkmayanlar ve şoförler kıl dönmesi riski altındadır. Gençlerde de hormonal değişiklikler nedeniyle kıl dönmesi görüebilmektedir. Ayrıca şişman kişilerde, vücut kılları kalın ve sert olanlarda daha sık görülmektedir.''

BELİRTİLERİ

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Akın Demir, kıl dönmesinin belirtilerini ve yapılması gerekenleri şöyle sıraladı :

''Kıl dönmesi belirtileri, kalçalar arasındaki olukta küçük bir veya birden çok delikle, büyük ağrılı bir şişlik olarak değişir. Sıklıkla bu deliklerden berrak, bulanık veya kanlı olabilen sıvı boşalır. Eğer iltihaplanma olursa kırmızı, hassas bir hal alır, içinden kötü kokulu bir irin boşalır. Enfeksiyon, ateş, keyifsizlik veya bulantıya da neden olabilir.

Tedavi, hastalığın ortaya çıkış şekli ile bağlantılıdır. Akut kıl dönmesi abselerinde kabarık cilt üzerine yapılacak kesi ile irinin boşaltılması gerekir. Kronik veya yinelenen hastalığın ameliyatla tedavi edilmesi gerekir. En basit yöntem, hastalıklı bölgenin kesilip çıkarılmasını içerir.''

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ