Onu kaymakam ablası hayata bağladı

Halk arasında cam kemik hastalığı olarak bilinen rahatsızlık nedeniyle genç kızın kemikleri normal gelişimini tamamlamadığı için en hafif temasta bile kırılabiliyor. Cam kemik hastası kızın hayalleri gerçekleşti....

Konya'da cam kemik hastalığı nedeniyle, 21 yaşında olmasına rağmen 75 santimetre boyundaki Şerife'nin tüm hayallerini ''Hülya Abla'' diye hitap ettiği ilçe kaymakamı Hülya Kaya gerçekleştirdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Konya'nın Sarayönü ilçesinde yaşayan 7 çocuk sahibi Mehmet ve Fadimana Ateş'in 21 yaşındaki en küçük kızları Şerife Ateş'e doğduktan hemen sonra ''osteogenesis imperfekta'' teşhisi konuldu.

Halk arasında cam kemik hastalığı olarak bilinen rahatsızlık nedeniyle genç kızın kemikleri normal gelişimini tamamlamadığı için en hafif temasta bile kırılabiliyor.

İlköğretim çağına geldiğinde kemikleri kırılmaması için özenle okula götürülüp getirilen Ateş, ancak sağlık sorunları nedeniyle ilköğretim üçüncü sınıftayken okuluna ara vermek zorunda kaldı.

Bugüne kadar birçok doktora götürülen ve yaşamasına mucize olarak bakılan Ateş, hastalığı nedeniyle içine kapanık hale gelerek ailesi de dahil kimseyle konuşmamaya başladı.

Hastalığı nedeniyle yaşıtları gibi gelişimini tamamlayamayan ve 21 yaşında olmasına rağmen 75 santimetre boyunda olan genç kızın imdadına, 9 ay önce ilçeye atanan Kaymakam Hülya Kaya yetişti.

Kaya, dışarıya çıkamayan Şerife'ye akülü araba aldıktan sonra, hastalığı nedeniyle işitme kaybı olan genç kıza kulaklık temin ederek, dökülen dişlerini yaptırdı. Daha sonra da yıllardır hayali olan okula gitmesini sağladı.

Hastalığı nedeniyle 3. sınıfta bıraktığı ilkokulu kısa sürede dışarıdan bitiren ve bir anda 7. sınıf öğrencisi olmanın gururunu yaşayan Şerife, ''Hülya Abla'' diye hitap ettiği ilçe Kaymakamı Hülya Kaya gibi Kaymakam olmak istiyor.

Genç kız, Kaymakam Hülya Kaya sayesinde artık yarınlara daha umutlu bakıyor.

-KAYMAKAM ABLASI ONUN HAYATINI DEĞİŞTİRDİ-

Şerife Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan olan cam kemik hastalığı nedeniyle bugüne kadar çok zor günler geçirdiğini söyledi.

Hatta bir dönem tüm umutlarını yitirdiğini belirten Ateş, ''Bir gün ilçeye tayini olan Kaymakam Hülya Kaya evimizde beni ziyaret etti. Uzun uzadıya konuştuk. Ben bir kadının kaymakam olmasına şaşırmıştım. Kaymakam evden gittikten sonra 'bir daha gelmez' diye düşünmüştüm. Ancak 'Hülya Abla' tam aksine sık sık ziyaretimize geldi'' dedi.

Kimseyle konuşmamasına rağmen 'Hülya Ablası' ile çok rahat konuştuğunu, onunla derdini sıkılmadan paylaşmaya başladığını ifade eden Ateş, şunları kaydetti:

''Kaymakam Hülya Kaya benim her şeyim oldu. Hastalığımı unutmam için elimden geleni yaptı. Okuma hayalimi gerçekleştirdi. Beni yaşama bağladı. Onun iyiliğini hiçbir zaman unutamam. Hülya Ablaya borcumu ben de kaymakam olarak ödemek istiyorum. Benim gibi hasta olanların imdadına yetişeceğim. Artık kendimi engelli ve hasta olarak görmesem de...''

Genç kızın babası Mehmet ile annesi Fadimana Ateş ise Hülya Kaymakam'ın adeta kızlarını tekrar hayata bağladığını bildirdi.

İçine kapanık olan, agresif davranışlarda bulunmaya başlayan kızlarının Hülya Kaymakam ile tanıştıktan sonra çok farklı biri olmaya başladığını dile getiren Ateş çifti, evinden dışarı çıkmayan kızlarının artık geleceğe dair hayallerinin bile olduğunu söylediler.

-KAYMAKAM KAYA-

Sarayönü Kaymakamı Hülya Kaya ise ilçedeki özürlülere yönelik başlatılan ''Eğitim Her Engeli Aşar'' projesi kapsamında ''cam kemik'' hastası olan Şerife Ateş ile sürekli ilgilendiklerini belirtti.

Onun yarım kalan eğitim hayalini gerçekleştirebilmesi için tüm desteği verdiklerini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

''Bu kapsamda, kendisine akülü araç hediye ederek, evde kapalı kalmasını önledik. Hastalığı nedeniyle hasar gören dişlerinin bakımını yaptık. İşitme sorununu giderebilmek için gerekli tedavisini yaptırarak kulaklık alınmasını sağladık. Bu desteklerimiz sayesinde hayata daha sıkı sarılmaya başladı. Desteklerimizle yarıda bıraktığı eğitimini sürdürmesini sağladık. Bu süreçte maddi ve manevi anlamda her zaman yanında olduğumuzu hissettirdik. O da bu emeğimizi boşa çıkarmadı ve eğitimini başarıyla sürdürüyor. Umarım, geleceğe yönelik 'kaymakam olma' hayalini de gerçekleştirebilir.''

Manşetler

DUYURU-4