Okul başarısını olumsuz etkilemesin!

Çocukların derslerdeki düşük başarıları, öğrenme kabiliyetinden değil görme bozukluklarından kaynaklanıyor olabilir.

Çocukların derslerdeki düşük başarıları, öğrenme kabiliyetinden değil görme bozukluklarından kaynaklanıyor olabilir.

Eyvah doktorum kortizon verdi

Okul öncesi görme bozukluklarının tedavi edilmemesi halinde çocukların öğrenme kabiliyetinin, okula uyum sürecinin ve kişiliğinin olumsuz sonuçlanacağına dikkat çeken Avrupagöz Bayrampaşa şubesi Başhekimi Op. Dr. Musa Karataşgüler, ailelerin çocuklarının eğitim hayatındaki başarısı için bu konuda önlem alıp gerekli tetkikleri yaptırması gereğine işaret etti.

Görme problemleri; okul öncesi çocukların %5-10'unu, okul çağındaki çocukların ise %20-30'unu etkiler.

Okula başlamadan önce ve okul süresince düzenli göz muayenesi yapılması gerektiğini vurgulayan Karataşgüler, “Çocuklarda en sık görülen hastalıklar göz kayması, göz tembelliği, gözyaşı kanalı tıkanıklığı, miyop, hipermetropi, şaşılık, astigmatizma, konjonktivit sayılabilir. Erken tanı yapılmaz ise çocuğun tahtayı yeterince iyi görememesi, okurken satır atlaması, cümleleri eliyle takip etmesi, bir gözünü daha öne alarak kitaba bakması, televizyonu yakından seyretmesi, gözlerde sulanma ve ödevlerini yaparken zorlanması gibi durumlar okul başarısını olumsuz etkilemektedir.” dedi.

Akademik kariyer için 6 ayda bir göz muayenesi olunmalı.
Op. Dr. Musa Karataşgüler, “çocuğunun görme bozukluğunun farkında olmayan aileler, çocuklarının derslerdeki düşük başarı seviyelerini öğrenme yeteneklerinin düşüklüğüne bağlıyor. Oysa çocuğun öğrenme kabiliyetinde bir eksiklik yok, iyi göremediği için derslerinden geri kalabiliyor. Göz bozukluğunda önlem alınmadığında, gözde tembellik başlıyor ve bu durum ilerleyen yıllarda çocuğun görme kalitesini daha ciddi oranda etkiliyor. Çocuk göz sağlığı için her 6 ayda bir düzenli olarak kontrol önemli. Erken konulan teşhis ile tedavi süreci kolayca atlatılabilir” diye konuştu.

Bu virüs çocukları tehdit ediyor

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ