Muğlalı doktor, çocukları okçulukla tanıştırdı

Muğlalı doktor, çocukları okçulukla tanıştırdı


MUĞLA'da, Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor Ejder Sözen, Manisa'da katıldığı kampta 16 köylü çocuğa okçuluk eğitimi verdi.

Dr. Ejder Sözen, 2007 yılında okçuluk sporuyla tanıştı. Muğla'da 3 yıl bu sporla uğraşan Dr. Sözen, aile hekimi olarak 2010 yılında Yatağan İlçesi'ne 18 kilometre uzaklıktaki 1800 nüfuslu kırsal Bencik Mahallesi'ne atandı. Dr. Sözen, 3 No'lu Bencik Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yaptığı dönemde, bir süre uzak kaldığı bu sporu çocuklara da sevdirmek için kolları sıvadı. 167 öğrencinin eğitim gördüğü Bencik Ortaokulu'ndan, aralarında kimsesiz ve ailesinin maddi durumu iyi olmayanların da bulunduğu yaşları 11-14 arasında değişen 16 öğrenciyi seçen Dr. Sözen, mahalledeki eski tütün deposu ve sağlık ocağının bahçesinde okçuluk eğitimi vermeye başladı. 4 yıl boyunca haftanın 7 günü eğitim alan öğrenciler, attıklarını vurur oldu. Olanaksızlıklar içinde 6 yıldır çalışan öğrenciler, Yatağanspor Kulübü'nün lisanslı sporcusu olarak müsabakalara katılarak madalyalarla döndü. Bu mucize takım okçuluğu sevdirirken, yeni katılımlar da oldu. Takım ile Türkiye'de onlarca başarıya imza atan Sözen ve ekibi şu ana kadar ulusal yarışmalarda 85 madalya kazandı.

HAYAT OKULU'NDA 16 ÇOCUĞA OKÇULUK EĞİTİMİ

Dr. Sözen, bu yıl takımından 8 çocuk ile Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği'ndeki, 29 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında 'Okçuluk' teması ile düzenlenen Hayat Okulu Kampı'na katılarak Manisa'nın Demirci İlçesi Mahmutlar ve Örücüler mahallelerinden 16 çocuğa okçuluk eğitimi verip, onları bu sporla tanıştırdı. Bir Türkiye Uğur Böcekleri Projesi olarak tamamen gönüllü imkanları ile gerçekleştirilen bu kampta okçuluk eğitiminin yanında İzgören Akademi eğitmenleri dürüstlük, iş kalitesi, girişimcilik, yurt sevgisi, hoşgörü değerlerini anlattı. Aynı zamanda çocuklara felsefe, liderlik, yaratıcı drama eğitimleri ve seminerleri de verildi. Çiftliğin kurucu ortağı Orhan Aztekin'den çiftlik ve ağaçlar hakkında bilgi alan çocuklar, fide ekimine de yardımcı oldu.

ÖDÜLLÜ ÇİFTLİK

Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği; organik, dürüst ve sağlıklı gıda sloganları ile faaliyetine devam eden, içinde yer alan dershanede onlarca eğitim veren ve kamplar gerçekleştirilen büyük bir üretim, eğitim, girişimcilik çiftliği oldu. Kuruluşunun henüz ikinci yılında merkezi İsviçre'de bulunan Organik Tarım Araştırma Merkezi (FIBL) ve Türkiye Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneğinin (ETO) ortak yürüttüğü Türk Alman İşbirliği ile" Türkiye'nin En İyi Organik Tarım Çiftliği" ödülünü aldı.
 

Cavit AKGÜN / MUĞLA,
FOTOĞRAF

Manşetler

DUYURU-4