Meslek hastalıkları hastaneleri gündemimizden çıkacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: "Meslek hastalıkları hastanesi diye bir konsepti bundan sonra uzun süre devam ettirmeyi düşünmüyoruz. Meslek hastalıkları hastaneleri gündemimizden yavaş yavaş çıkacak"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınacak önlemlerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Eğitim ve araştırma hastanelerinde, şehir hastanelerinde meslek hastalıklarıyla ilgili alanlar hastane bünyesi içinde olacak. Ayrıca meslek hastalıkları hastanesi diye bir konsepti bundan sonra uzun süre devam ettirmeyi düşünmüyoruz. Meslek hastalıkları hastaneleri gündemimizden yavaş yavaş çıkacak" dedi.

Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı verilecek

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Meclis'te olağanüstü gündem sorunu yaşamazsak, muhalefetin de buna itiraz edeceğini sanmıyorum, Meclis açılır açılmaz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla çalışarak düzenlemesini getireceğiz. 5 yıla 1 yıl olarak düşünüyoruz." dedi.

Çocuk parklarında sigara içilmeyecek şeklinde konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Yetişkin parklarında da yine parkın bir köşesinde sigara içme alanı olacak. Hastane bahçelerinde, cami avlularında, AVM, hastane girişlerinde, dışarıda giriş kapısında belirli mesafe çizgiler çizilecek. O mesafe dışında sigara içme alanları yapılacak.'' ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu: "Açık alanlardaki restoran, kafelerde sigara içilen alan, sigara içilmeyen alan olacak. Şu anda oranları konusunda henüz karar vermiş değiliz. Üçte bir alan gibi alan, sigara içilebilen alan, bunu yüzde 25'e kadar indirmek gibi bir bakışımız da var. Bunun için hedefimiz, yılbaşı veya 2014 sonu itibarıyla." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, uyuşturucuyla mücadelede kişinin danışma hizmeti almasına imkan sağlayan ancak kimliğin bilinmeyeceği özel bir telefon hattı kurulacağını bildirdi. Müezzinoğlu, ''Uyuşturucu özelliği söz konusu olan tüm ürünleri, kimyasal olarak yasak kapsamına alıyoruz ki, dolayısıyla kimsenin cezai müeyyideyeye tabi olmama gibi bir avantajı olmayacak'' dedi.

Müezzinoğlu, 15-24 yaş arasında uyuşturucu maddeyi en az bir kere deneme oranının AB ortalamasının yüzde 30, Türkiye'de ise yüzde 2,7 olduğunu belirterek, "Bunu bir avantaj olarak görüyoruz bunu daha güçlü avantaja dönüştürmemiz lazım. Yüzde 2 veya 3 gencimizin denemiş olması bile bizde önemli bir teyakkuz hali" dedi.

 

Manşetler

DUYURU-4