Memur ve Şef Unvanlı Kadrolar için Görevde Yükselme Eğitimi /Sınavı Duyurusu

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Memur ve Şef Unvanlı Kadrolar için Görevde Yükselme Eğitimi /Sınavı Duyurusu yayımlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Memur ve Şef Unvanlı Kadrolar için Görevde Yükselme Eğitimi /Sınavı Duyurusu yayımlanmıştır;

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

MEMUR VE ŞEF UNVANLI KADROLAR İÇİN

GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ/SINAVI DUYURUSU

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri sınıfından ekteki listelerde kadro dereceleri ve sayıları belirtilen MEMUR ve ŞEF unvanları için Kurumumuz Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde görevde yükselme eğitimi/sınavı yapılacaktır.

 

Görevde yükselme eğitimi/sınavı ile ilgili diğer bilgiler Kurumumuz internet/intranet sayfalarında ayrıca duyurulacaktır.

 

I- GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİNE KATILABİLME ŞARTLARI:

Süresinde başvurmuş ve atanılacak görevin aşağıda belirtilen niteliklerini başvuru tarihinin son günü itibariyle taşımış olmak kaydıyla;

 

A-Görevde Yükselme Sınavı Sonucu Atanacaklarda Aranacak Genel Şartlar;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinde belirtilen atanabilme şartlarını taşımak,

b) En az iki yıl Kurum hizmeti bulunmak,

c) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak,

gerekir.

 

B- Görevde Yükselme Sınavı Sonucu Atanacaklarda Aranacak Özel Şartlar;

1- Memur Kadrosuna Atanabilmek İçin;

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, (Mahkeme kararı nedeniyle)

b) Dağıtıcı, Hizmetli, Aşçı, Bekçi, Kaloriferci, Berber, Teknisyen Yardımcısı, Matbaacı kadro unvanlarında bulunmak,

gerekir.

 

2- Şef Kadrosuna Atanabilmek İçin;

a) Fakülte veya en az iki yıllık eğitim ve öğretim veren diğer yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

(Mahkeme kararı nedeniyle)

b) Memur, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, İcra Memuru, Mütercim, Teknisyen, Hemşire, Veznedar, Şoför, Sağlık Memuru, Ebe, Sağlık Teknikeri, Sağlık Teknisyeni, Laborant, Teknik Ressam ve Sürveyan kadro unvanlarında en az bir yıl Kurum hizmeti bulunmak,

gerekir.

 

NOT: Görevde yükselme sınavına katılacak adayların duyuruda belirtilen sınava katılma şartlarını taşımaları ve görevde yükselme eğitimini tamamlamaları gerekir.

 

II- BAŞVURUDA BULUNAMAYACAK PERSONEL;

Görevde yükselme eğitimine;

1) Aday memurlar,

2) Kadroları başka kurumlarda olup da Kurumda geçici görevli bulunanlar,

başvuramazlar.

 

III- BAŞVURU SÜRESİ, YERİ VE ŞEKLİ:

Başvurular 01 Aralık 2011 tarihinde başlayıp, 09 Aralık 2011 (Saat:17.30) tarihinde sona erecektir.

 

09 Aralık 2011 (Saat:17.30) tarihinden sonra program kapatılacağından başvuru yapılamayacaktır.

 

(Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu ekte olup, mutlaka okunması gerekmektedir.)

 

Yönetmelik gereği şartları taşıyan ve eğitime/sınava katılmak isteyen personel görev yaptığı Birimden; başvuru süresi içerisinde Kurumumuz internet explorer adres çubuğuna http://app.sgk.intra/personelintra yazarak İnsan Kaynakları sayfasından başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

 

Kadrosu Kurumumuzda olmakla birlikte Kurum dışında görevli bulunan (TBMM, Başbakanlık, ÇSGB gibi) personel ise öncelikle kadrolarının bulunduğu Birim veya en yakın Merkez Teşkilatı Birimleri ile Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri veya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerindeki bilgisayarlardan Kurumumuz internet explorer adres çubuğuna http://app.sgk.intra/personelintra yazarak İnsan Kaynakları sayfasından başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

 

Başvuru gerçekleştiği anda Personel Değerlendirme Formu görüntülenebilecektir.

 

* Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzunu okuyup, Yönetmelik gereği başvuru şartlarını taşıyanlardan sınava katılmak isteyen ancak başvurusunu gerçekleştiremeyen veya başvurusunu gerçekleştirmiş olmakla beraber Personel Değerlendirme Formundaki “Adayın Puanı” bölümüne itirazı olan personelin bulunması halinde bu personelin; İtiraz Konularına Dair Belgelerini, Adını, Soyadını, SGK Sicil Numarasını, TC. Kimlik Numarasını, Çalıştığı Birimini ve IP Telefon Numarasını içeren dilekçesini 01 Aralık 2011 – 09 Aralık 2011 tarihleri arasındaki başvuru ve itiraz süresi içerisinde ivedilikle (0 312) 473 49 70 numaralı faksa göndermesi gerekmektedir.

 

IV- GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİNE ALINMA:

Eğitime/sınava alınacakların sayısı, birim bazında her unvan için ilan edilen atama yapılacak boş kadro sayısının üç katını geçemez.

 

Görevde yükselme eğitimine/sınavına katılmak üzere başvuranların sayısı, birim bazında her unvan için ilan edilen kadro sayısının üç katından az ise başvuruda bulunan bütün personel eğitime/sınava alınır. Görevde yükselme eğitimine/sınavına katılma başvurusunda bulunanların sayısı, birim bazında her unvan için ilan edilen kadro sayısının üç katından fazla ise; Genel Yönetmelik ekinde yer alan “EK-1 Personel Değerlendirme Formu”na göre toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının en fazla üç katı kadar aday görevde yükselme eğitimine/sınavına katılmaya hak kazanır. Ancak, yapılan puanlama sonunda eşitlik olması halinde sırasıyla; hizmet süresi fazla olanlara, daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara ve üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara öncelik verilir.

 

Daha önce görevde yükselme eğitimine katılmış ancak görevde yükselme sınavında başarısız olan personel ile bu sınava katılmayan veya başarılı olup da müteakip sınava kadar atanmamış olan personel, görevde yükselme eğitimine/sınavına alınmaya ilişkin bütün usul ve esaslara tabidir.

 

Herhangi bir nedenle eğitime katılamayanların yerine başka adaylar eğitime alınmazlar.

 

(Aylıksız izinde bulunanlar, eğitim programı ile öngörülen toplam sürenin en az yarısı kadar eğitime katılmaları kaydıyla, bu eğitim sonunda düzenlenecek görevde yükselme sınavına girebilirler.)

 

İLAN OLUNUR

 

EKLER:

1- Memur Kadroları (2 sayfa)

2- Şef Kadroları (2 sayfa)

3- Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu (3 sayfa)

Manşetler

DUYURU-4