Medical Park Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi ile bilimsel iş birliğine imza attı

Medical Park Hastaneler Grubu, dünyanın en önemli sağlık kuruluşlarından Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile bilimsel iş birliğine imza attı.

Medical Park Hastaneler Grubu, tıp alanında dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan İsviçre’nin en önemli sağlık kuruluşu Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kardiyovasküler cerrahi alanında bilimsel iş birliği protokolüne imza attı. Bilimsel know-how paylaşımına dayanan protokol kapsamında; her iki hastane arasında karşılıklı olarak eğitimler, hasta konsültasyonları, klinik araştırmalar ve ameliyatlar konusunda iş birliği yapılacak. Kendi geliştirdiği 14 teknikle dünya tıp literatürüne giren Ordinaryüs Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos bu iş birliğinin ilk adımı olarak bir Türk kızına kalp kapakçığı ameliyatı yaptı. Ordinaryüs Prof. Dr. Kalangos, Eylül ayında 15 çocuğu ameliyat etmek için Türkiye’ye gelecek.

Türkiye’nin en büyük sağlık zincirlerinden biri olan Medical Park Hastaneler Grubu, son 5 yıldır tıp hizmetlerinin kalitesi açısından İsviçre’nin en iyi hastanesi seçilen Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kardiyovasküler cerrahi alanında bilimsel iş birliği protokolüne imza attı.

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Genel Müdürü Dr. Çetin Köksal ve Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Ordinaryüs Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos’un katılımıyla Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nde gerçekleşen basın toplantısında yapılan iş birliği duyuruldu.

BİLİMSEL KNOW-HOW PAYLAŞIMI YAPILACAK

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Genel Müdürü Dr. Çetin Köksal, “Türkiye’de sağlık sektöründe öncü bir rol üstlenen Medical Park Hastaneler Grubu olarak; sağlık denilince akla ilk gelen ülkelerden İsviçre’nin en önemli kamu sağlık kuruluşu Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile bilimsel bir iş birliğine imza attık. İmzaladığımız protokolde hiç bir maddi hüküm yer almıyor tamamen iki kurum arasında bilimsel know-how transferine dayanıyor. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi ile başlayıp grubun tüm hastanelerine yayılacak iş birliği çerçevesinde; her akademik yıl karşılıklı olarak doktor, hemşire ve sağlık personellerini kapsayacak eğitim programları düzenlenecek. Ayrıca, telekonferans yöntemiyle hasta konsültasyonları, her iki hastaneden hekimlerin katılacağı klinik araştırmalar ve Cenevre ile Türkiye’de yapılacak hasta bilgilendirme toplantıları ortak sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirilecek” dedi.

“Medical Park olarak inanıyoruz ki tıp bir gönül işi” diyen Dr. Çetin Köksal, şöyle devam etti: “Biz mesleğini gönülden icra eden kişilerle insanlara şifa olabileceğimize inanıyoruz. Bugün aramızda bulunan Ordinaryüs Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos da alanında duayen bir hekim olmasının yanı sıra yardımseverliği ile de tüm dünyada tanınıyor. Yollarımızı buluşturan da iki tarafın bu mesleğe gönlünü vererek çalışması oldu.”

Türkiye’nin adını tüm dünyaya duyuran duayen cerrah Ordinaryüs Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos’un Medical Park Hastanelerinde çok özel kalp ameliyatları yapacağını duyuran Dr. Çetin Köksal, “Ordinaryüs Prof. Dr. Kalangos, başta çocuk hastalar olmak üzere kalp hastalarına Medical Park Hastaneler Grubu çatısı altında da şifa dağıtacak” dedi.

ORDİNARYÜS PROF. DR. KALANGOS BİRİKİMLERİNİ TÜRK HEKİMLERE AKTARACAK

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Genel Müdürü Dr. Çetin Köksal, “Medical Park Hastaneler Grubu olarak Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği grubumuz için çok önemli bir adım. Yarattığı tekniklerle dünya tıp literatürüne girmiş Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli cerrahlardan Ord. Prof. Dr. Kalangos ile ameliyata girme şansı yakalayacak hekimlerimiz, hocamızdan öğrenecekleri teknik ve bilgiler sayesinde hastanemize başvuran hastalara önemli katkı sağlayacaklar” dedi.

Ord. Prof. Dr. Kalangos’un, iş birliği çerçevesinde Medical Park’taki ilk operasyonunu Cuma akşamı gerçekleştirdiği bilgisini veren Dr. Çetin Köksal, oldukça zor bir vaka olduğunu vurgulayarak şu bilgileri verdi: “Ord. Prof. Dr. Kalangos, son derece zor ve incelikli bir operasyonu başarıyla gerçekleştirdi. Onun sayesinde 17 yaşındaki kalp hastası Aslı Aktaş yeni hayatına başlayacak. Ord. Prof. Dr. Kalangos ile başlayan iş birliğimiz bundan sonra yine özellikli operasyonlarla devam edecek.”

TIP LİTERATÜRÜNE 14 AYRI TEKNİK VE BULUŞLA GEÇEN ORD. PROF. DR. KALANGOS MEDICAL PARK’TA

Kalp damar cerrahisi alanında kendi geliştirdiği 14 ayrı teknik ve buluşla tıp literatürüne geçen Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos; bu iş birliği çerçevesinde kalp damar hastalıkları, pediatrik kalp damar hastalıkları ve çocuk cerrahisi alanlarında Medical Park Hastaneler Grubu’nda ameliyatlar yapmanın yanı sıra hekimlere de eğitimler verecek. Dünyada biyo emilir kalp kapak halkasını ilk geliştiren Ord. Prof. Dr. Kalangos, “Medical Park Hastaneleri’nde kapak tamirleri ve yeni doğan cerrahisi vakalarında ameliyatlar gerçekleştirmeyi planlıyorum. Kompleks vakalar için Türkiye’ye geleceğim. Türkiye’de sık yapılamayan operasyonları gerçekleştirmek istiyorum” dedi.

Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, Türkiye’nin ve özellikle Medical Park Hastaneler Grubu’nun sağlık alanında çok önemli adımlar attığını belirterek, “Ben de bu iş birliği kapsamında, sağlık turizmini geliştirecek çalışmalara imza atmak istiyorum” dedi. Bugüne kadar başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere dünyanın dört bir yanında 100’den fazla hekimi yetiştiren Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, “Medical Park’taki hekimleri yetiştirmek ve onlarla birlikte çalışmak beni çok heyecanlandırıyor” dedi.

ORDİNARYÜS KALANGOS SAYESİNDE TÜRK KIZI ASLI AKTAŞ YAŞAMA TUTUNDU

Gerçekleştirilen iş birliği kapsamında çalışmalara başlayan Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, Cuma gecesi Medical Park Göztepe Hastanesi’nde bir Türk kızına kalp kapakçığı ameliyatı yaptı. Çok kompleks bir vaka olduğunu belirten Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, “17 yaşındaki Türk kızı Aslı Aktaş’ın doğuştan aort kapak darlığı rahatsızlığı vardı. Kendisine daha önce iki kez açık kalp ameliyatı yapılmıştı. Ancak akciğer konumunda takılan kalp kapağının kireçlenmesi nedeniyle bu kapağın değişmesi gerekti. Biz de Aslı’ya insandan alınan bir kalp kapakçığı operasyonu yaptık. Atan kalpte gerçekleştirdiğimiz bu operasyon son derece başarılı geçti. Aslı’nın sağlık durumu şu anda gayet iyi” dedi.

Dünyada 7 milyon çocuğun maddi yetersizlikler nedeniyle kalp ameliyatı için beklediğini belirten Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü ‘Hearts For All’ adlı vakıfla tüm dünyada ihtiyacı olan kalp hastası çocukları ücretsiz ameliyat ediyor. Kalp sağlığı alanında, hem üye sayısı hem de gerçekleştirdiği operasyon sayısı bakımından dünya üzerindeki en büyük yardım vakfı olan ‘Hearts For All’ aracılığıyla Ord. Prof. Dr. Kalangos; Yunanistan, Cezayir, Fas ve Gürcistan gibi dünyanın pek çok ülkesinden karmaşık vakaları Türkiye’ye getirerek burada ameliyat etmeyi planlıyor. Ord. Prof. Dr. Kalangos, 15 çocuğu ameliyat etmek için Türkiye’ye gelecek.

ORDİNARYÜS PROF. DR. AFKSENDİYOS KALANGOS HAKKINDA:
Dünyada Ordinaryüs ünvanına sahip az sayıda kişiden biri olan Ordinaryüs Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos’un kalp damar hastalıkları, pediatrik kalp damar hastalıkları ve çocuk cerrahisi alanlarında uzmanlıkları bulunmaktadır.

1960 yılında doğan ve Yeşilköy’de büyüyen Ord. Prof. Dr. Kalangos, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni 1984 yılında birincilikle bitirdi. Uzmanlığını Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alan Ord. Prof. Dr. Kalangos, 1991 yılında Paris’e gitti. Ord. Prof. Dr. Kalangos, daha sonra Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geçerek, 2001 yılında Kalp Damar Cerrahisi Kürsü Başkanlığı’na getirildi. 2011 yılında da Kardiyovasküler Departman Direktörlüğü’ne atandı. Ord. Prof. Dr. Kalangos, Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yaparken Londra, ABD ve tekrar Paris’te yeni doğan cerrahisi üzerine üst uzmanlık eğitimi aldı.

Ord. Prof. Dr. Kalangos ve ekibi Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yılda bin 100 kalp ameliyatı gerçekleştiriyor. Türkiye’nin dünyaya kazandırdığı kalbin dahi çocuğu Ord. Prof. Dr. Kalangos, 1998 yılında kurduğu ‘Hearts For All’ derneği aracılığıyla dünya çapında kalp hastası çocukları ücretsiz ameliyat ediyor.

Bugüne kadar dernek aracılığıyla Gürcistan, Kırgızistan, Vietnam ve Hindistan başta olmak üzere 15 ülkede kalp damar cerrahisi merkezleri kuran Ord. Prof. Dr. Kalangos, çoğu çocuk 12 bin kişinin herhangi bir ücret alınmadan ameliyat olmasını sağladı. Sadece Mauritius Adası’ndaki klinikte yılda 550 hastaya ücretsiz ameliyat yapılıyor.

Tıp literatürüne geçen 14 ayrı teknik ve buluşa imza atan Ord. Prof. Dr. Kalangos, 2 kez de Nobel Tıp Ödülleri’ne aday gösterildi. Ord. Prof. Dr. Kalangos, yüz yılın en iyi cerrahlarından biri olarak kabul ediliyor. 52 yaşındaki Kalangos, dünyanın en prestijli tıp ödüllerinden Fransız Tıp Akademisi Ödülü’ne de layık görüldü.

Kalangos Vakfı’nın da Kurucusu ve Başkanı olan Ord. Prof. Dr. Kalangos, vakıf aracılığıyla burslar veriyor. Ord. Prof. Dr. Kalangos, ayrıca ABD’de fakir çocuklara hizmet götüren Global Heart Network Platform’un da Başkanlığını yürütüyor.

Büyük büyük dedesi Aleksander Kara Teodori Paşa olan Ord. Prof. Dr. Kalangos’un ailesi Abdülaziz ve Abdülhamid dönemlerinde başhekim ve muhafız birliğinde miralay olarak görev yaptı. Ord. Prof. Dr. Kalangos’un babası da kendisi gibi bir hekim. Yeşilköy’de doktorluk yapan baba Kalangos, semtte durumu iyi olmayan hastalara yaptığı yardımlarıyla tanınıyordu. İlaçsız hastalara kendi parasıyla ilaç alan baba Kalangos’un ismi geçtiğimiz yıllarda Yeşilköy’de bir sokağa verildi.

Manşetler