Lokman Hekim Hastaneleri halka açılıyor

Acıbadem Hastaneleri'nin ardından Lokman Hekim Hastaneleri de halka arz ediliyor. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görecek hastaneleri bünyesinde bulunduran Lokman Hekim Engürüsağ AŞ, sermayesini yüzde 25 arttırıp Borsa'da satış yöntemiy

Acıbadem Hastaneleri'nin ardından Lokman Hekim Hastaneleri de halka arz ediliyor. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görecek hastaneleri bünyesinde bulunduran Lokman Hekim Engürüsağ AŞ, sermayesini yüzde 25 arttırıp Borsa'da satış yöntemiyle yatırımcılara sunmayı hedefliyor.

Ankara merkezli hastanelerin halka arz süreciyle ilgili bilgi veren Lokman Hekim Engürüsağ AŞ Genel Müdürü İrfan Güvendi, buradan elde edilecek gelirin borçları kapatmakta ve sermaye yeterliliğini üst seviyeye çıkartmakta kullanılacağını açıkladı. Kısa vadede bir yatırım öngörmediklerini bildiren Güvendi, bundan sonraki stratejilerinin sıfırdan hastane açmak yerine mevcut işletmeleri devralarak büyümek olacağını kaydederken "Halka arz sürecinde önceliğimiz ortaklara kâr dağıtabilir bir yapıyı oluşturmak. Bu hedef çerçevesinde bilançomuzdaki finans giderlerini de azaltmayı planlıyoruz." dedi.

Sincan ve Etlik'teki iki hastanenin Lokman Hekim Engürüsağ AŞ'nin içinde yer aldığına işaret eden Genel Müdür Güvendi, iki hastanenin yatak kapasitesinin 200'ün üzerinde olduğunu vurguladı. Lokman Hekim Engürüsağ AŞ Genel Müdürü şunları söyledi:

"Bina satın almak, o binayı hastaneye şartlarına uyarlamak önemli miktarlarda harcama yapmayı gerektiriyor. Bunun yerine işletme devirlerini şu an için daha uygun bir yöntem olarak görüyoruz. Sektörde de böyle bir trend gözlemliyoruz. Kısa zamanda nakde dönüşen işletme ortaklıklarını tercih ediyoruz. Bazı sağlık gruplarının fonlarla ortaklıkları yada devam eden yatırımları var. Bu nedenle halka açılmayı erteliyorlar. Ben, önümüzdeki yıllarda İMKB'ye çok sayıda sağlık grubunun gelmesini bekliyorum."

Fiyatları yüksek tutmadık

Halka açılarak insanların gelir elde edebileceği bir şirket sunmayı düşündüklerini kaydeden Güvendi, "Her yıl ortaklarımıza kâr payı dağıtan bir şirket olabileceğimizi düşünüyoruz. Halka arz fiyatlaması yaparken çok dikkatli davrandık. Fiyatı yüksek tutmadık. Pahalı bir fiyatla değil aksine uygun bir fiyatla halka arz yoluna çıktık. Kuruluş aşamasında 'hiçbir ortak yüzde 10'dan fazla hisseye sahip olmayacak' şeklinde kural koyduk. En büyük ortağın hissesi yüzde 7.9 olarak yola çıktık. Buralara ortaklarımızla beraber geldik. Biz her atılımda bir sermaye artırımı yaptık, bu süreçte sermayedarlar da arttı. Sermaye artırımı yaparak büyüdük, böylece ortaklarımız da arttı. Halka arzdan sonra ortaklarımız 6 ay boyunca hisse satışı yapmayacaklar." ifadelerini kullandı.

 

Manşetler

DUYURU-4