Marmara Bölgesi’nde Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Bursa’da 4 farklı şehirde sağlık üssü olarak hizmet verecek, sağlık hizmetinde gelinen son nokta olarak değerlendirilen şehir hastanelerinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Türkiye’de 2017 yılından bu yana 9 şehir hastanesi hizmete açılırken, şehir hastaneleri her türlü hizmetin bir arada verildiği, fiziki yapısı, teknolojik donanımı, teknik özellikleriyle sağlık hizmetleri sunumunun performansını yükselten, sağlık sisteminin dönüm noktalarından biri oldu.
2020’de tamamlanması planlanıyor
Kocaeli’nde toplam 1.210 yataklı olarak inşa edilen entegre sağlık kampüsünde çalışmalar devam ediyor. Tamamlandığı zaman son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla, her branştan polikliniklerle, modern, konforlu hasta odaları ve uluslararası standartlarda üniteleri, ameliyathaneleri ile hizmet verecek. Sağlık kampüsünde 440 yataklı genel hastane, 263 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 153 yataklı kalp damar hastanesi, 116 yataklı onkoloji hastanesi, 100 yataklı FTR ile 130 yataklı YGAP olmak üzere 6 hastane yer alacak. Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü’nün 2020 yılında tamamlanması hedefleniyor.
Üst düzey tasarım
Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü projesinde diğer tüm şehir hastanelerinde olduğu gibi üst düzey bir tasarım kurgusu planlandı. Kullanılan malzemenin kalitesinden, renge, doku ve ışığa kadar insanların, gelen hastaların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak her türlü detay düşünüldü. Geçmiş yıllardaki koğuş sistemi sona erdi. Hem kamu özel işbirliğinde hem de genel bütçe yatırımları kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen hastanelerde tek kişilik en fazla iki kişilik hasta odalarına yer verildi. Uluslararası standartlardaki yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneleri, laboratuvarları, son teknolojiye sahip görüntüleme cihazlarıyla hastalıkların tanı, teşhis ve tedavisinde zaman kazandıracak üniteler kuruldu.