Kışın cildinizi nasıl tedavi edersiniz?

Soğuk havalar cildinizi kurutur ve pul pul olmasına neden olurken kaşıntıya da yol açar. Tedavi edilmediği takdirde "kış kaşıntısı" olarak adlandırılan,..

Tedavi edilmediği takdirde "kış kaşıntısı" olarak adlandırılan bu durum aylarca sürebilir. Peki bunu nasıl tedavi edebilirsiniz?

Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, soğuk ve kuru bir iklime sahip bölgede yaşıyorsanız bu size huzursuzluk verebilir. Dermatologlar, aşırı ısıtılan evlerin kan damarlarını genişlettiğini ve kaşınma- karıncalanma döngüsünü harekete geçirdiğini açıklıyorlar. Cildinizdeki nem miktarını artırmak için evinizin sıcaklığını düşürmeli ve gerekli önlemleri almalısınız. işte cildinizdeki kaşıntıyı tedavi etmenin yolları:

1. Sıcak su kullanımını sınırlandırın. Ilık suyla kısa duşlar alın ve cildinizi hafifçe ovalayarak kurutun. Uzmanlara göre, cildi kuru olan kişiler kış boyunca daha az banyo yapmalı. Haftada birkaç kez ılık suda 15 dakika kalmak da iyi bir alternatif olabilir.

2. Banyodan sonra nemli cildinize nemlendirici sürün. Bu cildinizde daha fazla suyun kalmasını sağlar. Hassas bir cildiniz varsa parfüm ya da lanolin içermeyen ürünleri tercih edin. Uzmanlara göre, saf vazelin ve mineral yağ gibi ucuz ürünler cildinizin nemlenmesi için oldukça etkili ve güvenlidir.

3. Haftada bir kez yulaf unu banyosu yapın. Yüzyıllardır, insanlar yulaf ununun cildi yumuşatan etkisini biliyordu. Banyo küvetinizi doldurduktan sonra ılık suyun içine eczanelerden satın alabileceğiniz koloidal buğdaydan 2 fincan dökün.

4. Kül suyu içeren güçlü sabunlardan uzak durun. Bunlar kuruyan cildinizi tahriş eder. Bunun yerine Hindistan cevizi ya da kakao yağı içeren bol yağlı sabun kullanın. Bunlar cildiniz için daha az zararlıdır.

5. Kuru ve soğuk kış ayları boyunca, oda nemlendiricisi kullanın. Uzmanlara göre, evinizdeki ısıtıcılar içerideki nem oranını yüzde 10 oranında azaltıyor. İyice yağlanmış bir cildin yüzde 30-40 oranında neme ihtiyacı vardır. Yatağınızın yanına oda nemlendiricisini koyun ve nemin içeride kalması için kapıyı kapatın. Küf ve mantarı önlemek için üreticilerin direktifleri doğrultusunda bu cihazı düzenli olarak temizleyin.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ