İşte sizi kaslandıracak 9 yiyecek
Tavuk: Kas yapan bir diğer gıda da tavuktur. 100 gram yağsız beyaz et 31 gram protein ve sadece 4 gram yağ içeriyor. Bu nedenle, kas yapmayı planlıyorsanız tavuktan da bol miktarda yemeniz gerektiğini unutmayın.
Balık: Kas oluşumunda balık birinci sıradadır. Örneğin somon balığının 100 gramlık bir porsiyonunda yaklaşık 25 gram protein bulunuyor. Ayrıca, balıkta diğer sağlıklı besin öğeleri de var. Somon, kalp dostu tekli doymamış yağlar ile omega-3 yağ asitleriyle doludur. Ayrıca somon mükemmel bir D vitamini kaynağıdır. Bir bütün olarak ele alındığında, ton balığı ya da somon gibi balıklar en iyileridir.
Yumurta: Hazırlanması hızlı ve kolay, yenmesi zevkli olan yumurta kas yapan bir diğer gıdadır. Her yumurtada yaklaşık 5-6 gram protein ile sadece 60 kalori vardır. Yumurtadaki protein en yüksek biyolojik değeriyle en kolay kullanılabilir proteindir. Bu şu anlama geliyor: yumurtadaki protein kas gelişimi için en etkili kullanılan proteindir.
Soya: İster taze soya fasulyesi olarak isterseniz tofu ya da soya sütü olarak tüketin soya fasulyesinin kas yapıcı faydaları yadsınamaz. Proteinle dolu olan bu gıdanın sadece bir kasesi 20 gram aminoasit içeriyor. Et için en sağlıklı alternatif olan kas yapıcı soya, birçok önemli vitamin ve minerallerle doludur.
Yağsız dövülmüş biftek: Bu tür etler mükemmel bir protein kaynağıdır. Sadece 100 gram yağsız dövülmüş biftekte 27 gramdan fazla protein bulunuyor. Biftek ayrıca B12 vitamini, çinko ve demirle doludur. Tüm bunlar da kas oluşumu ve gelişimi açısından önemlidir.
Çikolatalı süt: Gelişen vücut için sütün önemi yadsınamaz. Çünkü süt hayvansal bir gıdadır, çok az yağa sahipken gerekli amino asitlerin tümünü sağlar. Yüzde 100 gerçek sütle hazırlanan çikolatalarda da bol miktarda protein vardır.
Süzme peynir: Şaşırtıcı gibi görünse de birçok vücut geliştiren ilaç süzme peynir içeriyor. Bunun nedenini anlamak için az yağlı ya da yağsız süzme peynirinizin etiketini okumanız yeterlidir. Sadece yarım kase az yağlı süzme peynirde 14 gram protein ile 80 kalori bulunuyor.
Badem: Proteinle dolu olan bir başka bitkisel gıda bademdir. Sadece çeyrek kase badem yaklaşık 8 gram protein içeriyor. Badem, ayrıca kalp dostu tekli doymamış yağlar ve magnezyum ile doludur. Magnezyum vücutta 300'den fazla biokimyasal reaksiyonda kullanılan iyi bir mineraldir. Enerji üretimi ve protein sentezi işlemlerinde magnezyum çok önemlidir.
Kinoa: Tüm erkekler etten hoşlanmayabilir. Et olmadan nasıl bu proteini alabilirsiniz. Güney Amerika'da yetişen protein dolu kinoada ayrıca gerekli aminoasitlerden 9 tanesi bulunuyor. Gluten içermeyen bu yiyeceğin sindirimi kolaydır ve kinoa bol miktarda lif, magnezyum ve demir içeriyor.
AskMen.com