Karın Germe Ameliyatı Yaptıracaklar Dikkat

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, "Karın germe ameliyatlarını ve liposuction (yağ aldırma) işlemlerini yaptırmak...

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, "Karın germe ameliyatlarını ve liposuction (yağ aldırma) işlemlerini yaptırmak istiyorsanız bu işin eğitimini almış bu konuda gerekli tecrübeye sahip bir plastik cerrahi uzmanına başvurmanız gerekmektedir" dedi.

Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, Karın Germe Ameliyatları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Opr. Dr. Kamil Yıldırım, "Karın germe ameliyatları; karın bölgesinde yağlanma, ciltte sarkma ve deformasyon olan hastalara uygulanmaktadır. Bu hasta grupları genellikle; doğum sonrasında ciltte sarkmaların , bozulmaların olduğu ve o bölgede yağlanması olan hastalar ile aşırı kilo alıp vermeye bağlı karın bölgesinde oluşan bozulma ve sarkmalar olan hastalardır. Yapılan ameliyat sonrası hasta 3 gün kadar hastanede yatmaktadır. Daha sonrasında ise kontrole çağrılan hasta, birinci haftada ilk kontrolüne gelmekte ve daha sonra aylık kontrollerine devam etmektedir. Hastalara karın germe ameliyatları ile birlikte, karın bölgesindeki yağlanmanın durumuna göre liposuction (yağ aldırma) işlemleri de uygulanabilmektedir. Karın germe hastaları, yaklaşık bir kaç hafta sonra sosyal hayatlarına dönebilir, bir aydan sonra ise spor yaşamlarına başlayabilmektedir. Karın germe ameliyatları sonrasında ameliyat yapılan yerde kaçınılmaz şekilde izler kalabilmektedir. Tabii ki ameliyat izleri hastadan hastaya değişebilmektedir. Özellikle hastaların merak ettiği hususlardan bir tanesi de "yine ameliyat olan bölgelerde tekrardan kilo alır mıyım, tekrar o bölgede deforme olur mu" korkusudur" diye konuştu.

Eğitim ve tecrübe önemli

Opr. Dr. Kamil Yıldırım, "Eğer hastanın bir gebelik süreci olmaz, ameliyattan sonra ve çok yüksek miktarda kilo alıp verme durumu gerçekleşmez ise, ameliyat bölgesinin deforme olması bozulması çok beklenmez. Karın germe yapılan hastalar tekrar gebe kalabilirler. Tabii, gebelik sonrası veya hastalar yüksek kilolar aldığı zaman bölge de yine kısmen gevşeme ve yağlanma meydana gelebilir. Karın germe ameliyatlarını ve liposuction işlemlerini yaptırmak istiyorsanız bu işin eğitimini almış bu konuda gerekli tecrübeye sahip bir plastik cerrahi uzmanına başvurmanız gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Manşetler

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İSTİFA MI ETTİ?