Karaciğer tümörlerinde radyofrekans ve mikrodalga!

Adana Kamu Hastaneler Birliğine (KHB) bağlı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji sorumlusu Prof. Dr. Bozkurt Gülek tarafından 'Karaciğer Tümörlerinde Radyofrekans ve Mikrodalga Ablasyon' konferansı düzenlendi.

Adana Kamu Hastaneler Birliğine (KHB) bağlı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji sorumlusu Prof. Dr. Bozkurt Gülek tarafından "Karaciğer Tümörlerinde Radyofrekans ve Mikrodalga Ablasyon" konferansı düzenlendi.

Adana Kamu Hastaneler Birliğin'den yapılan açıklamaya göre, konferansta, Hacettepe Üniversitesi Radyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Akhan mikrodalda ablasyonun kanser tedavilerindeki önemi, etki mekanizmalarında kullanılan teknikler gibi konularda bilgi verdi.

Akhan, radyofrekans (RF) ve mikrodalga ablasyonun ameliyatla çıkarılması gereken bazı tümörlerin ameliyatsız tedavisine imkan sağladığını belirterek, şunları söyledi:

"Her iki tedavi yöntemi de en sık karaciğer tümörlerinde kullanılır. Bunun dışında kitle etkisi yapan ve belirli bir boyutu geçmeyen böbrek, akciğer ve kemik gibi bir çok tümörde kullanılabilir. Radyofrekans tedavisi dünyada yaklaşık 20 yıldan beri kullanılmaktadır ve geniş bir tecrübe birikimi vardır. Ülkemizde de yaklaşık 15 yıldan beri kullanılmaktadır. Mikrodalga ablasyon daha yeni bir yöntemdir ancak çok hızla yaygınlaşmaktadır."

Programda, Gülek ve Akhan ekibiyle 58 yaşında karaciğerine metastaz yapmış kolan kanserli bir kadın hastanın metastazına mikrodalga ablasyon tedavisi uyguladı.

Gülek, mikrodalga ablasyon tedavisinin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Kliniğinde uygulanmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, Akhan'a teşekkür etti.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ