Kapatılan SUT Kodlarında Yer Alan Tıbbi Malzemelerin Uygun SUT Koduna Taşınması Hakkında Duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafındanKapatılan SUT Kodlarında Yer Alan Tıbbi Malzemelerin Uygun SUT Koduna Taşınması konulu duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

06.08.2024

KAPATILAN SUT KODLARINDA YER ALAN TIBBİ MALZEMELERİN

UYGUN SUT KODUNA TAŞINMASI HAKKINDA DUYURU

Bilindiği üzere; 04 Mayıs 2024 tarihli ve 32536 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin 2 nci maddesinde “BİRDEN FAZLA BRANŞTA KULLANILAN TIBBİ MALZEMELER LİSTESİ (EK-3/A)”nde değişiklik yapılmış, yine 21 Nisan 2024 tarihli ve 32524 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin 25 inci maddesinde “Radyoloji Branşı ve Endovasküler/Nonvasküler Girişimsel İşlemlere Ait Tıbbi Malzemeler Listesi (EK-3/M)”nde yer alan “GR2002” SUT kodlu tıbbi malzeme satırı yürürlükten kaldırılmış olup her iki maddenin de yürürlüğü 20 Ağustos 2024 olarak belirlenmiştir.

Bu nedenle hasta mağduriyeti yaşanmaması adına firmalar tarafından, kapatılan SUT kodlarında eşli tıbbi malzemelerin ekte yer alan SUT kodu karşılığına taşınması için başvuru yapılması gerekmektedir.

Başvurular dilekçe ile Kurumumuza yapılacak olup dilekçeye;

* 20.04.2016 tarihinde yayımlanan "Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Başvuruları ile İlgili Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge" ekinde yer alan ve firma tarafından ıslak imza ile imzalanmış Taahhütnamenin,

*Barkod, Firma Tanımlayıcı No ve Adı, Mevcut eşli SUT Kodu ve Taşınacak SUT Kodunun yer aldığı excel listesinin,

eklenerek en geç 14/08/2024 günü mesai bitimine kadar Kurum Başkanlık binasında bulunun Evrak Birimine (Ziyabey Caddesi No:6 Çankaya Ankara) teslim edilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

Ek: Kapatılan SUT Kodlarının Taşınabilecek SUT Kodlarına Ait Excel Listesi

Duyurunun aslı için tıklayınız

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Manşetler

DUYURU-3
DUYURU-2