Kan ve Kan Ürünleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Sağlık Bakanlığı tarafından 'Kan ve Kan Ürünleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' resmi gazetede yayınlanmıştır.  

Sağlık Bakanlığı tarafından 'Kan ve Kan Ürünleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' resmi gazetede yayınlanmıştır.  

4 Aralık 2009 CUMA    Resmî Gazete   Sayı : 27422
YÖNETMELİK
Sağlık Bakanlığından:
KAN VE KAN ÜRÜNLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
             MADDE 1 – 4/12/2008 tarihli ve 27074 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kan ve Kan Ürünleri Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasının ikinci cümlesi ile aynı fıkranın (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (f) bendinin ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.
             “Belirlenen hizmet bölgesinde bir BKM kurulması esastır. Ancak, Bakanlıkça gerekli görülmesi halinde aynı bölgede birden fazla BKM de kurulabilir.”
             “(c) Kendine bağlı KBM açar. Bu merkezlerin çalışma şartları ve işletilmesinden sorumludur.”
             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
             “(ç) TM ve KBM’ye birim sorumlusu olarak atanan tabiplerin, (a) bendindeki şartları taşımamaları halinde birime atanmalarını takip eden altı ay içinde Bakanlıkça verilen kan bankacılığı ve transfüzyon tıbbı sertifikası kursuna katılmaları ve sertifika almaları zorunludur.” 
             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin altıncı fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
             “Yeni açılacak hizmet birimleri ruhsat alıncaya kadar kullanmak üzere bir kereye mahsus olmak kaydı ile BKM için en fazla bir yıl, diğer birimler için en fazla üç ay süreliğine EK-3'deki belgeleri tamamlayarak geçici ruhsat için başvurur.”
             “(12) Bakanlık yapacağı hizmet planlaması ve bölgelendirmeyi dikkate alarak gerekli gördüğü yerlerde BKM ruhsatını süreli olarak verebilir. Bu şekilde verilen ruhsatların geçerliği başka bir işleme gerek kalmaksızın verilen süre bitiminde sona erer.”
             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek–1’de yer alan “Noter onaylı diploma sureti” ibaresi “İl Sağlık Müdürlüğünden aslı gibidir onaylı diploma sureti” şeklinde, “Başvuru sırasında yatırılması gereken ücretin yatırıldığına dair banka dekontu,” ibaresi “Bakanlıkça belirlenen ruhsat bedelinin ödendiğine dair banka dekontunun aslı (Ödeme dekontu başvuru aşamasında istenmez, ruhsat tesliminde Müdürlüğe ibraz edilir. Ödeme yapılacak banka hesap numarası Bakanlıkça bildirilir.)” şeklinde değiştirilmiştir.
             MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
             MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ