Güllü’nün daha önce 2 kez açık kalp ameliyatı olmasına karşın kalbindeki deliğin kapatılamadığı, bu nedenle kasıktan girilerek son operasyonun yapıldığı belirtildi. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Yrd. Doç. Dr. Murat Meriç, Karadeniz’de ilk kez böyle bir operasyonun yapıldığını söyledi.
Samsun’un Bafra İlçesi’nde oturan 48 yaşındaki Bilgin Güllü’de 2003 yılında yapılan tetkikler sonucunda kalbinin sol ve sağ karıncık bölgesi arasında doğuştan bir delik olduğu belirlendi. Aynı yıl ve 2005 yılında 2 kez açık kalp ameliyatı geçiren 2 çocuk annesi Bilgin Güllü’nün kalbindeki delik kapatılamadı. Şikayetlerinin artarak devam etmesi üzerine bir yıl önce OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'ne başvuran Bilgin Güllü’nün kalbindeki deliğin açık kalp ameliyatı yerine koroner anjiyografi yöntemiyle kapatılmasına karar verildi. Kardiyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Meriç ve Çocuk Kardiyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Sungur tarafından yapılan operasyonla işçi emeklisi Bilgin Güllü’nün kalbindeki delik kapatıldı.
Operasyonun yaklaşık 2.5 saat sürdüğünü söyleyen Doç. Dr. Metin Sungur, “Hastamız daha önce iki kez açık kalp ameliyatı geçirdiği için üçüncü bir ameliyat oldukça riskliydi. Hastamızın kalbinde bulunan 14 milimetrelik delik oldukça ciddiydi. Kapatılması gerekiyordu. Biz de kalpteki bu deliği koroner anjiyografi yöntemiyle kapatmaya karar verdik. Cihaz yardımıyla hastamızın kasığından 2 milimetrelik bir delik açıp kalbe ulaştık ve deliği kapattık” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Murat Meriç ise açık kalp ameliyatı ile 7 gün yoğun bakımda kalması gereken hastanın yapılan bu yöntemle bir gün hastanede kalıp taburcu edildiğini belirtti. Meriç, “Şu an sağlık durumu oldukça iyi. Bu operasyon Türkiye’de çok az sayıdaki hastanelerde yapılıyor. Karadeniz’de ilk kez hastanın kalbindeki delik açık kalp ameliyatı yapılmadan koroner anjiyografi yöntemiyle kapatıldı. Bu yöntem sayesinde hastamız kısa bir süre sonra normal yaşantısına döndü” diye konuştu.