İşyerinde kaş çatmak istemeyen erkeklere botoks

Yaz mevsiminde kadınlar da erkekler de daha kısa sürede iyileşen, büyük izler bırakmayacak ve eve kapanmayı gerektirmeyecek işlemler yaptırmayı tercih ediyor.

Yaz mevsiminde kadınlar da erkekler de daha kısa sürede iyileşen, büyük izler bırakmayacak ve eve kapanmayı gerektirmeyecek işlemler yaptırmayı tercih ediyor. Yazın sık yaptırılan botoks, dolgu ve liposuction, gençleşmeyi sağlıyor. Botoks uzun yıllardır kadınların estetikteki vazgeçilmezler listesinin başında geliyor. Kadınlar botoksu en çok yatay ve dikey kaş çizgilerinde, göz kenarlarında, dudak üstlerindeki çizgilenmelerde tercih ederken, erkeklerin tercihi, iş öncelikli oluyor. Çünkü erkekler iki kaşlarının arasındaki sert çizgilerin yarattığı görünümden kurtulmak amacıyla son yıllarda botokstan vazgeçemiyor.
 
Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Aydın Saray, botoks işlemlerinde yazın büyük bir artış olduğunu, erkeklerin de artan oranlarda botoks yaptırdığını belirtiyor. Doç. Dr. Saray, erkeklerin işyerinde çatık kaşlı görünmekten dolayı sorunlar yaşadıklarını bunu gidermek için de botoksun yanısıra derin çukurluklar için dolgu da yaptırdığını söylüyor.
 
Kemik Sertleştiren Maddeden Dolgu Yapılıyor
Yaz mevsimi estetikte daha minimal, zarar vermeyen, çabuk iyileşebilecek işlemlerin yaptırıldığı bir dönem. Yazın özellikle yüz bölgesinde tercih edilen botoks işlemlerinde artış oluyor. Botoksun dışında yüze yapılan dolgular da sık tercih ediliyor. Dolgular iki gruba ayrılıyor. Birinci grup dolgularda kişinin vücudunda bulunan fazla yağlar kullanılıyor. İkinci grup dolgular ise son yıllarda ABD’de yaygın olan ve FDA tarafından da onaylanan, kemiğe sertliğini veren ve aslında vücudumuzda bulunan, “Hidroksi Apatit” denilen bir maddeden yararlanılıyor. Kişide yüz yaşlanmasının temeli deri altı bağ dokusunun azalması olduğundan, dayanıklı maddeler lazım. Kemiğe sertlik veren maddeden oluşan dolgu maddelerinin çok yüzeyel yapılmaması gerekiyor. Aksi takdirde beyazımtrak bir madde olduğundan derinin altında görünebiliyor. Bu nedenle derine uygulamak önem taşıyor. Hidroksi Apatit maddesi burunda, yüzde kullanılıyor. Uzun süreli etkisi var, iki-üç yıla kadar dolgunluk sağlıyor. Beş yıla kadar dayandığı da oluyor.
 
Vücuttaki yağdan hazırlanan dokuların kişinin kendi dokusundan olması ve doğallığı nedeniyle daha çok tercih edildiğini ifade eden Doç. Dr. Aydın Saray, “Minik deliklerle girip yağ alıyoruz, yüzde yanak çevresindeki derin kırışıklıklarda, gülümseme çizgilerinde kullanıyoruz. Bunun dışında alın bölgesinde çöküntüler ve derin çukurluklar oluşuyor, bunları gidermede vücut yağından alınan doku iyi sonuçlar veriyor” diyor.
 
Botoks 6-9 Ay Dayanıyor, 5-10 Yaş Gençleştiriyor
Botoks kişinin kırışıklık yaratan kaslarını hareketsizleştirmeye yarayan ve geri dönüşü de olan bir yöntem. Uygun yerlere uygun dozlarda yapıldığı zaman 6-9 ay arasında etkisini sürdürüyor. Doç. Dr. Aydın Saray, kişinin cilt yaşına, yıpranmışlık durumuna göre botoksun etkisinin 5-10 yaş gençlik sağladığını belirtiyor. Tekrarlayan dozlarla etkisi daha da uzuyor. Botoksu ilk yaptırma yaşının kişiden kişiye değiştiğine değinen Doç. Dr. Aydın Saray, şunları söylüyor:
 
“Botoksu 25 yaşında yaptıran da var, 55 yaşına yaptıranda da. Kişinin yıpranma derecesi, ailesel ve dolayısıyla yapısal kırışıklıklar, mimiklerin çok kullanılmasına bağlı kırışıklıklar botoks sayesinde giderilebiliyor. Eğer insanlar erken dönemde kırışıklıklarından kurtulmazsa ileriki dönemde derin oluklarla karşı karşıya kalıyor. Sigara içen kadınların dudaklarında ince kırışıklıklar oluşuyor. Botoks dudak üstündeki bu ince kırışıklıkların giderilmesini de sağlıyor.” 
 
Liposuciton Erkeği Memesindeki Yağdan Kurtarıyor
Liposuction yönteminden kadınlar ve erkekler farklı bölgeleri için yararlanıyor. Hem erkeklerin, hem kadınların ortak sorunlu oldukları, liposuction yaptırdıkları bölge ise göbek bölgeleri. Liposuction işlemini erkeklerin daha çok yağlanan ve büyüyen memelerine yaptırdıklarını anlatan Doç. Dr. Aydın Saray, şu bilgileri verdi:
 “Eğer sorun çıkmadıysa hasta çabuk toparlıyor, özellikle de 45 yaşın altındakilerde toparlanma daha kısa zaman alıyor. Artan şişmanlık, hareketsizlik ve hormonal nedenlerle erkekler de meme büyümesi şikayeti oluyor. Yazın tişört giyememek, plaja çıkamamak gibi yakınmaları oluyor. Memedeki yağlar ameliyatla da alınabiliyor. Yağ miktarı fazlaysa liposuction yeterli olmayabiliyor. Meme başından yarım daire şeklinde bir kesi yapılıp fazla yağ çıkarılıyor. Bir hafta 10 gün sonra tatile gidebiliyor, meme koyu renk halkası içinde kalıyor, ameliyat izi belli olmuyor. Liposuction’dan sonra dokuların çekmesi, oturması daha kolay oluyor.”
  
Göbekteki Yağ Zayıf Kadınların Da Derdi!
Liposuction erkekleri yazın memelerinde oluşan yağlardan kurtarırken, kadınları da aynı dertten kurtarıyor. Bazen kadınlar kilo da verse, zayıf da olsa göbek çevresindeki yağlardan kurtulamıyor. Liposuction işleminden önce vücuttan iki delikten giriliyor.

Doç. Dr. Aydın Saray, liposuction işlemi sırasında vücuda sıvı verildiğini, bu sıvının içinde ağrı kesici maddeler de olduğunu böylece kişinin ağrısı olmadığını, ama dayak yemiş gibi bir his duyduğunu belirtiyor. İşlemden sonra korse giyiliyor. Morluk oluşmasını engellemek için morluğu engelleyici sıvılar veriliyor. Damarlar büzülüyor, bu sıvılar sayesinde vücuttaki saf yağın içerden çekilmesi sözkonusu olabiliyor. Özel sıvılar verildiği için “Islak Liposuction” deniliyor. Kuru teknikte morluk oluşuyor. Islak teknik morluğun oluşmasını engelliyor. ABD’de de ıslak yöntem daha popüler. Liposuction işleminden sonra 3 şey isteniyor: Birincisi 5-10 kilodan fazla alınmaması, gece gündüz bir ay boyunca korse kullanmak, bilinçli şekilde spor yapmak.

Manşetler

DUYURU-4