Müezzinoğlu, yapılacak sözleşme tutarının profesörler için yaklaşık 16 bin liradan az olmayacağını, elde edilen bu gelirin yüzde 50'sinin hocaya ödeneceğini bildirdi. Müezzinoğlu, getirilen düzenlemelerden bazılarını şöyle sıraladı:
"Söz konusu hakkın kötüye kullanımında hem mesai sonrası özelde çalışan hocalarımız, hem de sözleşmeli çalışacakları özel kurum veya vakıf üniversitesi hastaneleri, 5 yıl süreyle aynı haklardan yararlanamayacaktır. Bu haktan yararlanacak özel hastane ve vakıf üniversiteleri, kendi kadrolarının yüzde 20'sinden fazla çalıştırma imkanları olmayacak. Bu düzenlemeyle özel kurulların kendi içinde rekabet eşitliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Uygulama, ilgili üniversite yönetim kurulları tarafından belirlendikten sonra YÖK onayıyla yürürlüğe girecek. Serbest çalışan hocalarımızın, üniversite ihtiyaçlarına göre dışarıdan yüzde 5'lik sözleşmeli çalıştırma hali aynen korunuyor. İşyeri hekimliğinin, aile hekimlerine ve kamuda çalışan tabiplere de tanınması sağlanıyor.
Çok tehlikeli işler dışındaki iş kollarında işyeri hekimliği sertifikası alma zorunluluğu kaldırılıyor. Sağlık meslek liselerinden 69 bin öğrenci kaydı geldi. Bu yılki rakamlarla gelecek 3 yıl daha devam ettiğinde, önümüzde eğitim standardını düşürdüğümüz bir yapıyla hemşire arkadaşlarımız çıkacak. 2014'ten itibaren kayıt olacaklar buralardan ebe, hemşire olarak mezun olamayacak. Hemşire ve ebe yardımcısı olacak ancak lisanslarını tamamladıklarında bu vasfı alabilecekler. Tıbbi gıdaların, eczaneler dışında bakanlıkça belirlenecek yerlerde satışına izin vererek, özellikle çölyak hastalarının mağduriyetini gidermek istiyoruz. Mecburi hizmete muhatap olan hekimlerimiz 3 kez mecburi hizmet kurasına giriyor. Bir kez gittiyse, bu alan kuralarından muaf olmasına ilişkin düzenlememiz var. Belki ilk düzenlemede bir teknik hata veya bakış acısı... Aile hekimlerimiz, yalnız aile hekimliği yapmaları için nöbet muafiyeti getirmişiz. Aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına asgari ayda 16 saat nöbet getiriyoruz."