İmplant Tedavisi

İmplant tedavisi, çene kemiği içine yerleştirilerek protezlere destek olması amacıyla uygulanan yapay diş kökü koyulmasıdır.

Çeşitli sebeplere bağlı olarak diş kayıplarının yaşanması durumunda yeni yapılan dişlerin uzun ömürlü olması adına yapay diş kökleri ile desteklenir.  Diş kökü görevi gören bu unsurlar sabit ya da hareketli protezleri destekler. Bu sayede hastanın çiğneme fonksiyonu yerine gelebilir ve estetik olarak dişlerdeki sorunlar giderilebilir.

Bu tedavinin başlangıcında diş çekme operasyonları planlanır. Ayrıca hastanın filmleri ve çene kemiği kalitesi değerlendirilerek yapılacak implant türü belirlenir. İmplantlar hastanın ağzı için farklı şekil ve boyutlarda tasarlanabilir.  Hastaya süreç başında diş hekimi tarafından yapılacak tüm işlemler hakkında detaylı bilgi verilir.  İşlem sonrasında ortaya çıkacak görüntü bilgisayar ortamında hastaya gösterilmektedir.

İmplant Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

İmplant tedavisi her durumda yapılmayabilir. Bunun için diş hekiminin bir değerlendirme yapması şarttır. Değerlendirme sonucunda genel olarak şu durumlarda bu tedaviye başvurulur;

  • Hiç dişi olmayan alt ve üst çenelere sahip hastalarda ve aşırı kemik erimesine bağlı protez uygulanamayan kişilerde implant uygulanarak üzerine protez uygulaması yapılabilir.
  • Büyü azı dişlerin kaybolması durumunda arka bölümde diş olmadığında takılıp çıkarılan protezleri tercih etmeyenler işçin sabit köprü koyulabilecek bir imlant tedavisi uygulanabilir.
  • Uzun diş boşlukları olanlarda köprülere ait gövde uzunluğu problemlere yol açar. Bu durumda uzun diş boşlukları arasında duruma göre farklı sayılarda impant uygulanarak köprü desteği sağlanabilir.
  • Bir diş kaybı olması durumunda yandaki dişlerin küçültülmesinin istenmediği durumlarda eksik diş yerine bir iplant koyularak üzerine farklı yöntemlerle diş kaplaması yapılabilir.

İmplant Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İmplant eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğinin tekrar ortaya çıkabilmesi için çene kemiğine yerleştirilir. Bu işlemlerde kullanılan vidalar belli bir kalınlık ve genişliktedir.  Bu yüzden implant yapılması için vidayı kabul edecek yükseklik ve genişliğin çene keminde olması gerekir.

İmplant uygulanacak kemik ne kadar kaliteliyse işlemde başarı oranı o derece yüksek olacaktır. Bu işlemin yapılabilmesi için ağızda bulunan diş etlerinin sağlıklı olması gerekir. Diş etlerinde sorun varsa öncelikle diş eti tedavisi yapılmalıdır.

Hastanın implant tedavisi için uygun bir kemik dokusunu barındırması gerekiyor.  Tedavi öncesinde diş hekimi kemik dokusunu tespit eder ve uygun olması durumunda implant yapmaya karar verir. Kemik yapısı ve diş eti sağlığı uygun olan kişilerde her yaşta implant tedavisi planlanabilir.

İzmir İmplant Tedavisi

İzmir implant tedavisi için Dent Leon diş kliniğine görünebilirsiniz. Ağız yapınız ve kemik durumunuz hakkında yapılan değerlendirmelerden sonra diş hekiminiz bir tedavi planı oluşturacaktır. İmplant tedavisi süresi hastanın sağlık durumu, yapılacak implant sayısı, malzemelerin geliş süresi gibi unsurlara göre değişmektedir. Estetik bir görünüme sahip olmak için implant çok popüler bir diş tedavi çeşididir.

İmplant tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak için https://dentleon.com/tedaviler/implant-tedavisi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ