İlaç sektörü profesyonellerine özel eğitim programı başlıyor

Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Cem Öztürk: "Sağlık alanındaki uzmanlığımızı ve tecrübemizi çeşitli platformlarda paylaşmak, birlikte düşünmek ve üretmek üzere adımlar atmaya devam edeceğiz"

Sanofi Türkiye ve Lokman Hekim Üniversitesinin ilaç sektöründeki profesyonellerin gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla imza attığı iş birliği kapsamında hastaların yenilikçi ilaçlara erişebilmesi için kritik rol oynayan Pazara Erişim ve Ruhsatlandırma alanlarında sektör temsilcilerine yönelik eğitimler verilecek.

Sanofi açıklamasına göre, Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Ekonomisi ve Sağlık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (LHUSESAT) tarafından düzenlenecek ‘Pazara Erişim Kursu’, Aralık 2022 itibarıyla eğitim hayatına başlayacak.

İlaç ve sağlık sektöründeki, uzman isimler tarafından verilecek eğitimler toplamda 5 modülden oluşacak. Pazara erişim modülünün yanı sıra ruhsatlandırma, Türkiye’deki ilaç politikalarının güncel konumunu analiz ederek gelecek perspektifi oluşturma gibi konuları içerecek. Eğitimler, Lokman Hekim Üniversitesi yerleşkesinde yüz yüze ve/veya online olarak gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sanofi Türkiye Ülke Başkanı ve Sanofi Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Temel Ürünler Başkanı Cem Öztürk, Sanofi Türkiye olarak, yarım asrı aşkın bir süredir toplumun her kesiminin sağlıklı bir yaşam sürdürülebilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Öztürk, "Sektörümüzün gelişimine katma değer sunacak önemli projeleri hayata geçiriyor ve pek çok kurum, kuruluş ve akademi ile başarılı iş birliklerine imza atıyoruz. Lokman Hekim Üniversitesi ve LHUSESAT iş birliğimizle de ilaç sektöründe çalışan genç profesyonellerin gelişimlerini desteklemeyi ve sektörümüzün ilerleyişine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Sağlık alanındaki uzmanlığımızı ve tecrübemizi çeşitli platformlarda paylaşmak, birlikte düşünmek ve üretmek üzere adımlar atmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin, ise 2018-2019 eğitim öğretim yılında akademik faaliyetlerine başlayan üniversitenin sağlık eğitiminde öncü ve araştırma-geliştirme odaklı kurum kültürüne sahip olduğuna işaret etti.

Gültekin, "Dünyanın her yerinde potansiyellerini gerçekleştirebilecek yetkinliğe sahip, çağın bilgi ve teknolojilerine hakim, bilimsel bilgi ışığında üreten, yerel, bölgesel ve ulusal ekonomiye katkı amaçlı girişimlerde bulunan, sağlıklı yaşamı bireysel ve toplumsal düzeyde ele alıp geliştiren ve etik değerlere bağlı bireyler yetiştirmeyi misyon ediniyoruz.

Bu anlamda kısa zamanda önemli faaliyetlere imza atan üniversitemiz yaptığı iş birlikleriyle de bilime, araştırma ve geliştirmeye katkı sunmaya devam etmektedir. Sanofi ile yapılan eğitim-öğretim iş birliği ülkemiz için de örnek bir sanayi akademi iş birliği olacaktır." açıklamasını yaptı.

Manşetler

DUYURU-5
EBELİK YÖNETMELİĞİ
HASTANE KOORDİNASYON KURULU YÖNETMELİĞİ