Iğdır'daki tuz mağaraları yaz sıcaklarında serin bir sığınak oluyor

Iğdır'daki tuz mağaraları, bunaltıcı sıcakların yaşandığı bugünlerde vatandaşlar için serin bir sığınak oluyor.

Yılın her döneminde 12 derece sıcaklığa sahip Tuz Terapi Merkezinde serinleyen vatandaşlar, burada aileleriyle gezinti yapıp uzun süre vakit geçiriyor. Mağaralardan oluşan Tuz Terapi Merkezinin müdürü Tuğrul Aras: - "İçerisi sabit 12 derece sıcaklığa sahip, dışarıda 40-45 derece sıcaklık varken insanlar içeriye girip serinleyebiliyor"

Hava sıcaklığının 35 dereceyi geçtiği kentte, özellikle öğle saatlerinde vatandaşlar sıcaktan bunalıyor.

Tuzluca ilçesinde bulunan Tuz Dağı’nın içindeki mağaralardan oluşan Tuz Terapi Merkezi de özellikle yaz döneminde serinliğiyle ilgi odağı oluyor.

Yılın her mevsiminde 12 derece sıcaklığa sahip tuz mağaralarında serinleyen vatandaşlar, burada aileleriyle gezinti yapıp uzun süre vakit geçiriyor.

Mağaralar 3 ayda 60 bin ziyaretçi ağırladı.

- Bugüne kadar 300 bin civarında ziyaretçi geldi

Tuz Terapi Merkezi Müdürü Tuğrul Aras, AA muhabirine, açıldıkları 2021 yılından bu yana 300 bin civarında ziyaretçi kabul ettiklerini söyledi.

Son 3 ayda da 60 bine yakın ziyaretçi ağırladıklarını ifade eden Aras, "Ziyaretçiler burayı sağlık turizmi açısından, astım, bronşit, koah hastalıklarına tedavi merkezi olarak gördüklerinden ziyaret ediyorlar. Doğal güzellikleri nedeniyle de buraya geliyorlar. İçerisi sabit 12 derece sıcaklığa sahip, dışarıda 40-45 derece sıcaklık varken insanlar içeriye girip serinleyebiliyor." dedi.

Mağaraların yurt içinin yanı sıra komşu ülkelerden de ilgi gördüğünü ifade eden Aras, "Genellikle çevre illerden ve yurt dışından gurbetçi vatandaşlarımız geliyor. Nahçıvan, Azerbaycan ve İran'dan buraya tedavi amaçlı gelenler var. Buraya gelene kadar tuz mağarası neymiş diyorlar, içeriye girdiklerinde büyülenip çıkıyorlar. Buraya gelenler kesinlikle tavsiye ediyorlar." diye konuştu.

Ziyaretçilerden Sümeyye Genç de Iğdır'a misafir olarak geldiğini, arkadaşlarıyla mağarayı gezdiklerini anlattı.

Mağaraları çok beğendiğini belirten Genç, "Daha fazla etkinlikler yapılabilir, dans gösterileri, tiyatro etkinlikleri olabilir. Hava sıcaklığı yaz ayı için çok iyi, insan gerçekten serinliyor. Buraya gelenler için de tavsiyem bir hırka alabilirler yanlarına. Havası gayet güzel." ifadelerini kullandı.

Manşetler

DUYURU-3
DUYURU-2