Hastalığınızın sebebi susuzluk mu?

Vücut ısısının düzenlenmesi, eklemlerin ve organların korunmasını sağlayan suyun, daha birçok fonksiyonun sağlıklı çalışması için vücutta yeteri kadar bulunması gerekiyor.

BEHRA YÜKSEL

Uzmanlar, gün içinde, hatta uyurken bile vücudun nefes alıp verme, terleme, idrar, hareket yoluyla yaklaşık 3 litre kadar su kaybettiğine dikkat çekiyor. Kaybedilen su miktarı aynı oranda yerine konulmadığı takdirde dehidrasyon (su kaybı) tehlikesi ile karşı karşıya kalınabileceğine vurgu yapıyor. Bunun da çeşitli hastalıklara yol açabileceğinin altını çiziyor.

Su kaybı tehlikesi baş gösterdiğinde hangi sorunlar yaşanabilir?

* Yüksek tansiyon: Vücut, sıvı kaybı yaşadığında kandaki suyu kullanmaya başladığı dönemlerde yüksek tansiyon sorunu yaşayabilirsiniz.

* Bel ve boyun fıtığı: Vücut, omurlardaki suyu kullanmaya başladığında bel ve boyun fıtığı ortaya çıkabilir.

* Gut-atrit: Vücut, sıvı kaybı sebebiyle kemiklerdeki suyu kullanmaya başladığı zaman romatizmal hastalıklara yakalanabilirsiniz.

* Astım-şeker hastalığı: Vücudunuz akciğerdeki suyu kullanmaya başladığında astım; pankreastaki suyu kullanmaya başladığında ise şeker hastalığı ortaya çıkabilir.

* Ülser-kolon kanseri:
Midedeki suyun kullanılmasıyla ülser; bağırsaklardaki suyun emilmesiyle de kolon kanseri riski ile karşı karşıya kalınabilir.

Su kaybının sebep olabileceği diğer rahatsızlıklar:

Bilinç kaybı, baygınlık, cilt döküntüleri, halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi, bulantı, bulanık görme, tansiyon dengesizlikleri, yüksek ateş, ishal, ağız kuruluğu, renksiz dil, terleyememek, ağrılı idrar ya da idrar yokluğu, kabızlık, baş ağrısı, göz pınarlarının kuruması, cilt esnekliğinin azalması, kalp çarpıntısı, kas spazmı, kramp, astım, alerji, egzama, kurdeşen, cilt hastalıkları, sırt ağrısı, mide yanması, hazımsızlık, aşırı derecede, stres, kan basıncının yükselmesi, vücutta yağlanma, obezite, konsantrasyon bozukluğu, hafıza problemleri, migren ve el-ayak soğukluğu.

Vücudumuz açlığa günlerce dayanabilmesine rağmen, susuzluğa 3 günden fazla dayanamaz ve dehidrasyon (sıvı kaybı) bizi ölüme bile götürebilir. Bu nedenle gün içinde bol bol su tüketmeye özen gösterilmeli.

Manşetler

DUYURU-4